Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82068 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-07-29 17:34

Dylag śpiworki masz w rożnych rozmiarach. Ja mam 3 prześcieradła , jeden rożek, 2 komplety pościeli 2 obłoczki na poduszkę. Śpiworek mam taki większy jak synek urośnie. Kocykow mam sporo 2 kupiłam jeden mi mama na drutach zrobiła kilka kocykow dostalam wiec mam ich sporo.

2015-07-29 15:33

Ja mam jeden mniejszy śpiworek i jeden większy Ten mniejszy używałam krótko bo mały był długi i dość szybko się w nim nie mieścił. Lepiej mieć jeden większy i najlepiej jak jest odsuwany na zamek do około bo mój ten mniejszy nie był odsuwany tylko wkladalo się maluszka i nie jest to wygodne.

2015-07-29 15:00

Ewa sąvi większe tylko pytanie czy takie większe dziecko będzie chciało w tym spać. U ciebie może jeszcze tak bo małe będzie jeszcze w miarę potulny ja już na zimę raczej nie kupę dla tej swojej wierci pięty :-) spróbować możesz z takim zakupem tylko szkoda jak późnej nędzę leżał chyba że nasz możliwość pozyczanie od kogoś mi np za późno szwagierka powiedziała że ma już nie potrzebny a ja już byłam po zakupie . To może na noc zakładaj skarpetki żeby nie miał zimnych stupek ale to noc złego u małych dzieci :-)

2015-07-29 14:54

Na jesień lub zime zastanowie się nad śpiworkiem.. tylko one są dla niemowlaków? Czy mają różne rozmiary? Mój synek co noc się odkrywa non stop nóżki ba wierzchu i chłodne.. a okrywam go cieniutkim kocykiem więc nie wiem czy mu przeszkadza czy mu ciepło.. boje się że jak będzie chłodniej to znowu będzie się odkopywał i zmarznie.. jeszcze kataru dostanie albo coś..

2015-07-29 14:06

pościeli zawsze trzeba mieć przynajmniej dwa komplety na zmianę w razie wypadku, a na poduszkę to zdecydowanie więcej, bo czasem coś poleci tylko na poduszkę i wystarczy przebrać podszewkę

2015-07-29 13:19

Tego co się używa warto mieć na zmianę prześcieradło czy nawet poszewke na tą śmieszną cienką poduszkę heh Pościel kupie jeszcze jedna jak dopiero zacznę tą używać bo z reguły też sami wszystko kupujemy za pieniądze np które się dostanie jest mi to na rękę bo wiem co mi się podoba a co nie.... I czasem kolejny kocyk może nie być potrzebny :-/ Ewa śpiworek jest fajna rzeczą ale u mnie też się sprawdziły jakiś krótko także pieniądze wydane a leży.

2015-07-29 08:38

Ja mam 2 pary ochraniaczy, 2 pościele sobie uszyłam jedną dostałam w gratisie do łóżeczka, ale nie używam ich jeszcze, bo maluch się rozkopuje, to 2 śpiworki na zmianę używam. Wcześniej rożek x 2 i kocyki 3 różnej grubości a niedawno minky wygrałam.poduszek nie używmy a jedynie flanelkę pod główkę. Prześcieradła 2 mi starczają

2015-07-28 23:51

My praktycznie niczego nie dostaliśmy albo wszystko było kupione przez nas albo dostaliśmy jakieś pieniążki. Prześcieradełko przydaje się u nas mały ulewal więc często zmieniałam. Pierzynke zaczęliśmy używać bardzo późno wystarczył nam kocyk , spiworek i rożek się przydały jak było zimno . synek urodził się w kwietniu ale padał wtedy śnieg