Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63649 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-06 14:00

Mnie okropnie swędził brzuch pod koniec ciąży, i nie smarowałam się za czesto, a żaden rozstęp nie wyszedł, więc nie wiem czy to swędzenie ma w ogóle coś wspólnego z rozstepami. W pierwszej ciąży za to miałam rozstępy nietypowo, bo na pośladkach, ale potem zrobiły się prawie niewidoczne a przy drugiej nie wróciły. W ogóle czytałam gdzieś, że przy drugiej ciąży rzadziej robią się rozstępy, pewnie dla tego, ze skóra już raz przeżyła takie rozciąganie i była już przyzwyczajona...

2017-08-06 13:38

Mnie swedzialy bardzo okolice pepka i faktycznie tam zrobiły się rozstępy ale po porodzie dbam o skore i wszystko elegancko się schodzi i goi :)

2017-08-06 12:58

Ewa Nie powiedziane że będzie tygrysek każda ciąża inna więc to że Np w tej mialam to w następnej też będę miała. A geny to geny fakt normują czy ma się skłonności czy nie ale wszystko zależy od nas tez. Jak swędzi nie drapac tylko wcierac kremy czy tam oliwke jak kto woli :) ja tak czy siak nie uniknelam wszystko było ok aż tu nagle z tydzień przed porodem czyli u mnie ponad tydzień po terminie pojawiła się ta kropka ale sądziłam że po prostu może tyle będzie i juz jak się okazało była tylko kropka ale urodziłam patrzę a po porodzie wylazl tygrysek więc no trochę mnie to zasmucilo sądziłam że skoro do porodu nie mam właściwie poza tą jedna kropka to ze po porodzie będzie tak samo a jak ja się zdziwilam i załamałam trochę a jeszcze jak rodzilam to panowała epidemia grypy i nie było odwiedzin a szczerze to smutne bo kobieta potrzebuje czasem dobrego słowa od bliskiej osoby żeby nie wpaść przypadkiem w depresję. To się wydaje śmieszne ale widziałam dziewczynę która po porodzie wpadła w depresję Ponieważ nie miała rozstępów a teraz wygląda strasznie i ze wszystko czerwone ma i ze chłopak pewnie ja rzuci przez to i ze jakim będzie przykładem skoro jest brzydka. A niestety służba zdrowia nie zauważa często tego bo ogólnie nie widać że coś jest nie tak. Według mnie powinni po porodzie też pytać jak się czujemy itd coraz częściej świeże mamy mają depresję poporodowa a nawet to nie jest sprawdzane nikt nie pyta czy wszystko ok . Wg mnie powinna być jakaś konsultacja z psychologiem zawsze a nie na rządanie pacjentki tak jak u nas w szpitalu było. Przeważnie osoby nie prosza o pomoc tylko właśnie zamykają się w sobie. No ale smarujcie się serio nawet jeśli to nie pomoże na rozstępy to pomoże się skórze potem po porodzie wchlonac ładnie i dalej będzie jędrna.

2017-08-06 11:21

Przy nie smarowaniu jak ktoś ma skłonności będzie jeszcze gorzej, więc smarować napewno warto :) Mnie dziś rano swędział brzusio straszliwie, właśnie spodziewałam się że spojrzę w lustro a tam będzie tygrys, ale nie. Jeszcze nie, bo ja to napewno nie uniknę ;)

2017-08-06 10:51

Koniecznie nawilżaj skórę, to nie zaszkodzi a może akurat uda się uniknąć rozstępów :) oczywiście geny są tu najważniejsze, żaden krem z nimi nie wygra, ale trzeba być dobrej myśli :)

2017-08-06 10:36

Ola mnie piersi strasznie swędziały kilka dni a potem całe popękały :(

2017-08-06 10:14

troszkę od wieczora swędzi mnie brzuszek, ale od razu go smaruje. Czytałam, że to już nadchodzi etap uczucia świądu w tym etapie ciąży. Warto się powstrzymać i nie drapać, a także nadmiernie smarować.

2017-08-06 09:57

wszystko też zależy od genów bo jedna z nas będzie się smarować i tak dostanie a inna całą ciąże się nie smarowała i nie ma ani jednego, warto się smarować i nawilżać skórę ale nie mamy 100%gwarancji że nie będzie tygryska.