Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Jaki płyn i proszek dla noworodka.?

Data utworzenia : 2017-04-03 12:55 | Ostatni komentarz 2024-07-25 14:21

Konto usunięte

39830 Odsłony
1551 Komentarze

Witajcie! Potrzebuję porady jaki płyn i proszek odpowiedni do prania ubranek noworodka. Który macie wypróbowany i byście poleciły?

2017-06-18 15:29

Ja sobie właśnie przypomniałam że wieki temu próbowałam używać orzechów piorących. Dla naszych "dorosłych" ubrań. Podobno miały być bardziej miękkie bez używania płynu zmiękczającego, nie uczulać i nie podrażniać. I powiem Wam że jeśli ciuchy nie były poplamione bardzo, to te orzechy nawet dawały radę. A ciuchy naprawdę były miękkie. Jak szukałam teraz informacji na temat pieluch wielorazowych natknęłam się na temat orzechów i ich zastosowań do dziecięcych ciuchów. Tu zdania były podzielone. Jedne dziewczyny chwaliły, że ciuszki miękkie, nie trzeba zmiękczać, że miłe w dotyku itp, a drugie narzekały że jednak cięższych plam nie dopierają zbyt skutecznie. Ciekawi mnie, czy jakby separować ciuszki mocno poplamione od tych tylko "noszonych" i te drugie prać w orzechach, to czy skóra dziecka faktycznie była mniej narażona na podrażnienia.

2017-06-10 12:25

Ja tak jak Daria wszystko wypralam w naszym proszku Antoś nosi ubranka od kilku dni dopiero ale narazie nic nie widać na skórze zobaczymy z czasem jak to wyjdzie :)

2017-06-10 11:56

Ja jak dzieci byli mali używałam lovela ale proszek teraz ze względu na to że od x czasu nie używam proszku tylko kapsułki albo płyny to kupiłam sobie wczoraj w rosmannie mleczko do prania Lovela, jeszcze nie prałam więc nie wiem jak się sprawdzi, ale pachnie ładnie ;) czeka mnie pranie ciuszków niemowlęcych i to dużo więc przy okazji sprawdzę na ile prań faktycznie takie mleczko starcza ;)

2017-06-10 09:13

Daria, jeśli nie uczula to czemu nie. Moja córa do tej pory ma wrażliwą skórę, więc ciągle piorę w Loveli, ale też lubię jej zapach, jest delikatna, a że i tak jej pranie włączam osobno, to dla mnie żadna różnica. Natka, zapach Bobini to wręcz ubóstwiam :) Yelp jest fajny, skuteczny, ale dość drogi, choć w promocji czasami można trafić taniej. Jednak w porównaniu do Loveli, to uważam, że nie ma sensu płacić więcej.

2017-06-07 21:28

Głównie rekomendują i lovela i dzidziuś, natomiast bez płynów do płukania. Ja używam lovela i jestem z niego bardzo zadowolona. Mam nadzieję że jak już urodzę to i mojemu Synowi spasuje.

2017-06-07 21:25

Ja tak jak Natka nie używam żadnego płynu do płukania bo mam taką samą zasadę. Im mniej chemii tym lepiej. :)

2017-06-06 19:58

Dzidziuś też jest w prządku i jest polecany. Jest z polskiej Polleny, która produkuje też serię Biały Jeleń.

2017-06-06 19:53

Za naradą moich koleżanek zakupiłam balsam i płyn do płukania Dziudzuś. Pachnie bardzo delikatnie. Najlepszą cene oba te produkty mają w aptece internetowej gemini. Co prawda jeszcze nie prałam rzeczy dla maluszka, ale już się zamierzam do zrobienia tego :)