Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Ile kosztuje dziecko jeszcze przed narodzinami

Data utworzenia : 2014-06-19 10:15 | Ostatni komentarz 2015-09-11 15:14

K.Czerska

59836 Odsłony
944 Komentarze

Witam , jestem ciekawa ile Wy drogie Mamy/Ojcowie wydaliście na dziecko jeszcze przed urodzeniem Maleństwa. Czy korzystałyście z komisów, lumpeksów? Może dostałyście jakieś rzeczy od rodziny? Ile dzięki temu udało się Wam zaoszczędzić? Sama przed planowaną ciążą zrobiłam sobie kosztorys. Wydawało mi się, że wszystko w nim umieściłam oczywiście tak nie było:) Zapomniała doliczyć wszystkie wizyty u prywatnego lekarza czy badania w laboratorium nie mówiąc już o jakiś z pozoru małych kwotach. Tak właśnie z 5 tysięcy zrobiło się ponad 6.. Zaoszczędziłam na łóżeczku i ubrankach które kupuję tylko w lumpeksach.

2014-11-01 11:46

Ja także nie zwracam uwagi na markę. Dla mnie waży jest materiał. Tak na prawdę w tych markowych ubraniach to płacimy za ten znaczek.

2014-10-31 22:17

Ja tez nie zwracam uwagę czy jest to rzecz markowa jak jest cos co mi się podoba to po prostu kupuje , czasem cos dostajemy ale były rzeczy których nie dostaliśmy i mimo iż sporo mielismy po starszej córce to i tak wydaliśmy sporo pieniędzy na najbardziej potrzebne rzeczy

2014-10-31 22:15

Ja mam takie marki ulubione ktore juz znam i wiem ze sa dobrej jakosci, wtedy szukam takich rzeczy nawet uzywanych bo wiem ze jeszcze na dlugo wystarcza:) Ale samo kupowanie dla metki to nie dla mnie.

2014-10-30 20:01

My dużo rzeczy jak ubranka, łóżeczko, przewijak, wanienka dostaliśmy, ale i tak sporo nas wyniosła wyprawka, bo musieliśmy kupic materac, wózek i mnóstwo drobnych gadżetów. Niby takie drobiazgi a jak się to wszystko podliczy to spora sumka się uzbierała. ja na tym etapie nie zaopatruje się w ubranka w tych droższych sklepach, bo to zwyczajnie nie opłaca się. dziecko rosnie i szybko niszczy. zwróciłam uwagę na lepszy wózek, bo to ważne żeby dobrze się prowadził i był przystosowany ( w naszym przypadku) do leśnych i polnych dróg.

2014-10-30 17:25

Zosia oj tak zgodze się zgodzę! Czasami sięgasz po towar bo "firmowe" a to jedno wielkie G!

2014-10-30 16:09

Margi - wtedy to już bimbaliony. Ja nie patrzyłam na markę tylko jakość wszystkiego co kupowałam małemu. Są oczywiście marki dziecięce, które same przez siebie przemawiają i tu połechtam redakcję, bo Lovi dla mnie jest jedną z nich, ale nie wszystko co markowe jest takie wspaniałe...

2014-10-30 12:09

Zosiu masz racje mimo iż ubranek sporo mielismy , wanienke i jedno łóżeczko to koszt wózka i innych potrzebnych to było ponad 3 tyś , i to naprawdę była wersja bardzo oszczedna nie szalałam z niczym naprawdę. A jak bym chciała kupować markowe rzeczy to nie wiem ile by to kosztowało

2014-10-30 11:54

My chcemy teraz urządzić Oliwi pokoik i jak patrzę na ceny to porażka poprostu mebelki dla dzieciaczkow SA w strasznych srnach łóżko kosztuje tyle co do sypialni albo i jeszcze drozsze