Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Czy przy porodzie towarzyszył wam partner? / Czy warto rodzić z partnerem lub mężem?

Data utworzenia : 2013-01-15 19:14 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:41

Konto usunięte

79043 Odsłony
1329 Komentarze

Ja rodziłam sama, mimo, że cesarkę zrobiono mi dopiero pod koniec porodu to we wcześniejszej fazie nie chciałam, by towarzyszył mi narzeczony. Nie miałam takiej potrzeby ale i on sam nie chciał. Przyjechał dopiero wieczorem po wszystkim. A jak to było z Wami mamusie?

2014-08-18 14:14

Ciekawscy może i zajrzą, ale na pewno nie każdy facet. Bo nie jeden będzie się bał i będzie go to brzydzić.

2014-08-18 14:06

Kto tu mówi o zmuszaniu? Czy ciekawość to jest zmuszanie? Nawet jeśli facet się nie boi i CHCĘ zobaczyć to efekty mogą być różne nie można przewidzieć jaki to będzie miało wpływ na mężczyznę.

2014-08-18 14:04

Tak Kinga ma racje:-) sa rowniez bardzo ciekawscy mezowie/partnerzy ktorzy az sie "pala" do tego zeby spojrzec w krocze.

2014-08-18 14:02

Może zobaczyć facet, który się nie boi. Jeśli mężczyzna czuje obrzydzenie to nikt na pewno nie będzie go zmuszał do patrzenia w krocze.

2014-08-18 13:58

Oj niekoniecznie! Nasz znajomy też miał stać tylko przy głowie, ale ciekawości wygrała i widział wszystko! Poza tym są mężczyźni którzy chcą zobaczyć jak to wygląda no i trudno nie spojrzeć jak położna mówi, że widać główkę.. Instynktownie każdy chce zobaczyć..

2014-08-17 19:10

Raczej mąż zawsze stoi przy głowie. Krocze widzą tylko położne, a on nie ma tam nic do oglądania.

2014-08-17 19:01

Kinga masz racje;-) to jest loteria faktycznie. Nigdy nie wiadomo do końca jak nasi mężowie beda reagowac podczas porodu. Ja tez nie chce zeby moj maz zagladal mi w krocze, juz mu to zapowiedzialam ze ma stac tylko i wylacznie przy glowie;-)

2014-08-17 17:10

Moim zdaniem efektów takiego porodu nie można przewidzieć. Różni są mężczyźni i zawsze trzeba się liczyć z ich obawami. Znam małżeństwo które przez wspólny poród się rozpadło..mężczyzna nie był już tak zainteresowany swoją partnerką jak kiedyś jeśli chodzi o seks. Seks oralny dla niego nie był już możliwy. Może to świadczyć o jego niedojrzałości itp. albo już wcześniej były problemy w związku, nigdy nie wiadomo jak to będzie wyglądało później.. Sama nie chce aby mój mąż widział moje krocze kiedy będę rodzić synka. Oczywiście są też pary które przez takie doświadczenia pokochały się jeszcze bardziej.. Taka loteria..