Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45855 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2015-08-24 11:49

Też wychodziłam na spacery z synkiem zgodnie z zaleceniami położnej. Najpierw półgodzinne spacery i zwiększaliśmy czas przebywania na dworze, jednak synek urodził się w sierpniu, a teraz termin mam na listopad i będzie już zimno.

2015-08-24 06:18

my wyszlismy jak dobirze pamietac 5 dnia na 30 min a pozniej to juz coraz wiecej, mozna powiedziec ze teraz nie ma dnia zeby maly nie byl na dworzea ma 3,5 miesiaca.Co prawda to straszny czas buntu bo wszystko go interesuje i gondola to zaczynal sie wielki placz kilka dni temu przelozylismy do spacerowki ( mozliwosc rozkladania na plasko) i i syn jest zadowolony

2015-08-20 14:51

Synek urodzony w sierpniu zeszłego roku, więc pogoda była podobna do tej obecnej. Bez werandowania od razu na spacer chyba półgodzinny wyszliśmy zgodnie z zaleceniem położnej.

2015-08-20 12:27

mój urodził się w kwietniu, napoczątku wychodziliśmy na balkon, później na coraz dłuższe spacery

2015-08-20 11:49

Przy wypisie ze szpitala powiedziano mi, że dopiero po tygodniu mogę wyjść na spacer, a wcześniej przez tydzień werandowanie. Wychodziłam 3 czerwca, w upały, w domu gorąco, na dworze gorąco. Okna pootwierane. Mała spała w kołysce w salonie przy otwartych oknach. Nic nie podłapała, ani katarku, nie przeziębiła się, nic się nie działo. Tydzień po urodzeniu, wyszliśmy na taras, miało być pół godziny, zrobiły się 2 godziny :P Mała spała jak zabita, świeże powietrze zrobiło swoje :) W te upały teraz to nie miałam siły wychodzić gdzieś dalej na miasto, więc wychodziliśmy na taras jak tylko słońce się chowało za domem i siedzieliśmy do kąpania na świeżym powietrzu :)

2015-08-17 23:23

Witam. Urodziłam syna na początku kwietnia. Nasz pierwszy spacer odbył się w 7.dobie życia maluszka i trwał około 5 minut. Następnego dnia na dworze byliśmy przez jakieś 8-10 minut, kolejnego dnia 15, później 30 i stopniowo, z upływem czasu przedłużaliśmy czas naszych spacerków. Mój Miłoszek ma obecnie ponad 4 miesiące, więc jeśli tylko dopisuje pogoda, spędzamy na świeżym powietrzu nawet kilka godzin dziennie. Pozdrawiam.

2014-02-19 00:06

Ja urodziłam w połowie kwietnia i po jakiś 5-7 dniach poszliśmy na pierwszy spacerek .Nie był za długi tylko jakieś 20-30 minut ( na początek to odpowiednia ilość ) a potem z dnia na dzień zwiększaliśmy czas na powietrzu i oczywiście dzienne spacerki to obowiązek w naszym przypadku był . No był bo potem zbliżyła się zima i w zimie już się nie chciało tyle wychodzić ale znów ze wzrostem temperatury na pewno będziemy dziennie wychodzić :)

2014-02-16 11:30

Ja wyszłam na 6 dzień po urodzeniu na pół godzinki. Potem za namową położnej zwiększyłam do 2 h bo była totalna wiosna za oknem. Jeśli słonka nie ma - nie wychodzę, córa ma 2 tygodnie :)