Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45858 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2015-08-25 15:27

Najważniejsze to odpowiednio do warunków pogodowych ubrane dziecko. Wiadomo, że jak wieje i pada to nawet przy 10 stopniach trudno wybrać się na spacer przykładowo z dwukatkiem nie wspominając noworodka. Moja koleżanka urodziła w grudniu i wyszła z córką po miesiącu, a inna całą zimę trzymała malucha w domowych pieleszach. Ja wyszłam po niecałych dwóch tygodniach a i tak wśród znajomych wzbudzałam tym podziw. A latem to zupełnie inna sprawa. Tak jak pisze AmiAga na dworze ciepłej niż w domu :-).

2015-08-25 14:28

Zobaczymy jak to będzie ale myślę że 1 - 2 tygodnie wystarczą maluchowi i będziemy powoli wychodzić z domu zwiększając czas przecież całą zimę nie będziemy siedzieć w domu :)

2015-08-25 12:48

Jeśli ktoś w ciepłe dni kisi dziecko w domu bo się boi wyjść to trochę głupota na dworze zazwyczaj lepiej jak w domu czuje się taki maluch :-)ale szybie wyjść zimą podziwiam :-)

2015-08-25 09:06

dosłownie dwa dni po wyjściu ze szpitala, pogoda była super, wiosenna, ciepło, słonecznie

2015-08-25 08:34

Ja z moim pierwszym synkiem wyszłam ze szpitala w czwartek a w sobotę byliśmy już na spacerze, pogoda była piękna a i mały spokojniejszy bo sobie ładnie spał w wózeczku, dosam że spacerek trwał około godzinki w sezonie letnim. Wszyscy żyją jeszcze jakimś regulaminem że dziecko powinno się stopniowazajac do dworu ale przecież i tak wychodzi się z nim ze szpitala na dwór więc już ma z nim pierwszy kontakt, wg mnie i mojej położnej nie ma co przetrzymywać maluszka w domu jak jest piękna pogoda :)

2015-08-24 18:06

Z pierwszym i drugim synkiem wyszliśmy na pierwszy spacer dzień po wyjściu ze szpitala i oboje nie mieli wtedy nawet po tygodniu; ) i było to w sierpniu i lutym; ) W sierpniu byliśmy nad jeziorem godzinkę a w lutym przeszliśmy się na pół godzinny spacer.

2015-08-24 12:31

Ja urodziłam dziecko 3 listopada, temperatura na zewnątrz oscylowała w okolicach 3 stopni powyżej zera, po kilku dniach werandowania na pierwszy spacer wyszłyśmy 15-go czyli 12 dni po porodzie.

2015-08-24 12:12

A ja mam córkę z lutego i pierwszy spacer był nie całe trzy tygodnie po urodzeniu z racji tego też trochę bo byliśmy dłużej w szpitalu. Całe 20min a z każdym dniem zwiększalismy czas trwania. Bez zabawy w werandowanie położna powiedziała że można od razu widać a pogoda już w marcu nie była straszna. Gondola u nas się sprawdzila di ok 4-5mc późnej juz mała w niej nie chciała za bardzo jeździć. Teraz jest etap spacerowki tej z funkcją spania i na początku ogląda świat a jak się zamykają oczy to rozglądam i śpi jak długo chce Lenka może jeszcze tak źle nie będzie w listopadzie także po spacerujesz przecież nie będę się trzymać cała zimę dziecka w domu.