Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18890 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2016-05-10 12:33

Przez 10 lat byłam przekonana, że swoją córkę nazwę Iga. Przez całą ciążę mówiłam do brzucha Iga. W szpitalu położne i sąsiadki z łóżek pytały jak będzie miała na imie - Iga. Gdy wyjęli córeczkę z brzucha i ją zobaczyłam pod napromiennikiem to od razu wiedziałam, że to imię do niej nie pasuje :) to nie była Iga i teraz w łóżeczku śpi Łucja :) mąż tak sobie umyślał, jak nieraz opowiadałam o dzieciach z przedszkola. W każdym razie w szpitalu położne powiedziały, że najważniejsze, żeby nie nazywać Julka, Majka, Oliwka i Zuzia bo tych imion jest pełno. Nie jestem też zwolenniczką zagranicznych imion - Jessica (o zgrozo!), Vanessa, Kevin, Brajan. Masakra! Trzeba też myśleć, jak będzie brzmiało w dorosłym życiu. Owszem Julcia Julka Zuzia Amelka jest fajne dla małego dziecka, ale potem? "Zapytajmy eksperta panią doktor Amelię X"...

2016-03-24 17:15

Dzieki. Nie moje dzieciaczki nie maja drugich imion. Jest naprawde duzo fajnych orginalnych imion.

2016-03-23 23:38

Bealia faktycznie piękne imiona maja Twoje dzieci. Rzadko spotykane ale przepiękne.

2016-03-23 22:07

to widać, nie tylko ja znam przypadki, że dana osoba ma inaczej na imię, a inaczej na nią mowią hehe

2016-03-23 21:23

Bealia, piękne imiona mają Twoje dzieci. A mają drugie imiona?

2016-03-23 14:58

Nie wiem jakie sa czy byly popularne w 2015 czy 16. Nie sugerowalam sie tym przy imieniu dla synka. A dalismy mu na imie Leonard po pradziadku. Jest orginalne i z tradycjami takie jak lubie. Bo ile moze byc Julek czy Frankow? I chodz oba te imiona bardzo mi sie podobaly to wole jednak orginalnosc. Nie lubie slepo podarzac za tredami. Coreczka ma na imie Eliza miala byc Julia ale gdy to imie stalo sie popularne stwierdzilam ze chce by moja coreczka miala inne orginalne imie. Jestvwiele pieknych zapomnianych imion.

2016-03-04 19:26

Nasz synek ma Adaś :). PS. Ja na swojego partnera mówię Jasiu mimo, że ma inaczej na imię :)

2016-01-28 11:54

Agnieszka to ja dowiedziałam się trochę wcześniej :) Ale wyobrażam sobie swoje zdziwienie, jak dowiedziałam się o tym że właśnie przede wszystkim babcia ma inaczej na imię niż tak jak ja myślałam :p