Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18914 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-12-04 15:20

Jeśli to było przed marcem tego roku, to mieli prawo odmówić. A teraz można dawać obcojęzyczne imiona... Kiedyś widziałam wycinek z gazet z napisem:"Dejwid"... Moim zdaniem dziecko skrzywdzone

2015-12-03 22:50

Sąsiadka ma córkę chciała dać jej na imię NEL ale w urzędzie się nie zgodzili bo wszystkie imiona żeńskie Polsce kończą się przecież na literę "a"

2015-12-03 22:38

Jakby była córeczka, to u nas na pewno będzie Hania. Zawsze to imię mi się podobało. Szwagier też myśli o tym imieniu dla swojego dziecka. Może wyjść zabawnie, jeśli wyszłoby by, że dzieci urodziły by się w jednym roku ;-)

2015-12-03 22:34

Mnie się bardzo podobało Jaś, ale mąż się kategorycznie nie zgodził. Śliczne też jest Wiktor, tylko nie pasowało do nazwiska no i mąż ma delikatną wadę wymowy na literkę ,,r" więc też nie chciał. Dla dziewczynki podoba mi się dużo imion: Malwina, Julia , Zosia, Nadia , Róża, Alicja...

2015-12-03 22:17

Moja szwagierka ma Wojtusia :) I brat też chciał mieć, ale jego żona poroniła i muszą teraz poczekać trochę. ja jakbym miała mieć drugiego synka to mialabym albo Maćka albo Jasia a córeczkę Kaję albo Ninę :p

2015-12-03 19:39

U nas synkowi daliśmy Wojtuś :) Jest to bardzo popularne imię i ładnie je można zdrobnić. A córeczce dałabym Lenka lub Laura ;)

2015-12-03 12:54

Gdy dowiedzielismy sie że będzie córka,mąż wymyślił imie bardzo ostatnio popularne Lena, jestem bardzo zadowolona imie krótkie,nie ma bezsensownego skracania,zdrabniania tego Imienia. Na drugie dostała Katarzyna po mamusi :)

2015-12-03 11:36

A mnie podoba się imię MIESZKO nasz synek miał się tak nazywać ale ostatecznie został JAKUB gdyż w rodzinie mamy jednego Mieszka i to byłoby trochę mylące. Bardzo ładnym imieniem dla chłopca jest też IGOR . Z mężem postawiliśmy na proste imię nie chcelismy jakiegoś wyjątkowego niezwykłego wyróżniającego się imienia żeby w przyszłości nikt się nie nabijal czy też śmiał , choć wydaje mi się ze trudniej jest wybrać imię dla chłopca nic dla dziewczynki tak przynajmniej było w moim wypadku