Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18907 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-12-09 19:58

Kasia bo nie chciałam żeby czasami to antyrosyjsko nie zabrzmiało :D

2015-12-09 15:58

Ja zdecydowanie wolę te rzadkie i oryginalne, ale nie dziwaczne:) Ja nie mam ani jednego dziecka w rodzinie więc nie muszę patrzeć pod tym względem:) Aleksander, bardzo ładne:)

2015-12-09 15:26

mój mąż się śmieje, że jak następna będzie dziewczynka to damy jej na imię Nel :D dzieciaki by miały radochę w podstawówce jakby poznały Stasia i Nel :D magicznypazur dlaczego napisałaś ruskie w cudzysłowie? prawdziwy Rosjanin powie o sobie zawsze Ruski, nie rosyjski :) ale fakt, nie dałabym dziecku tak na imię z tego samego powodu co Twój mąż :D

2015-12-09 15:04

Nel nie jest popularne i śmiało można dać tak dziecku na imię. A Lilianek to fakt jest teraz ich cale mnóstwo, jeśli chcemy być oryginalni to wymyślimy inne imię, jeśli pospolici, to wybierzemy takie, które jest aktualnie na topie... Ja mam Oskarka i osobiście nie znam żadnego Oskara, żadna z moich koleżanek, znajomych nie ma synka o takim imieniu i w rodzinie teżnie ma :) także mam pierwszego Oskarka, w sumie chciałam Igora, ale mąż kategorycznie się nie zgodził, bo powiedzial, że on nie będzie miał dziecka, co jego imię kojarzy się z pomocnikiem z pomocnikiem Frankensteina i że to takie "ruskie" i to tak samo jakby dać Wasyl... perspektywy czasu patrzę, że do mojego synka nawet imię Igor by nie pasowało :p

2015-12-09 14:23

u nas Aleksander Piotr, imiona nadane po dziadku i pradziadku. :) Choć wiem ze kilka osób z tego samego rocznika również dało na imię Aleksander. :)

2015-12-09 14:03

Wazne zeby rodzica sie podobalo a nie co mysla inni bo to wy bedziecie najczesciej zwracac sie do dziecka. My mamy Mikołaja ma 5 tygodni. Bardzo mi sie to imie podobalo. I tak zostalo do konca porodu.

2015-12-09 13:06

Też mi się wydaję, że jak przyjdzie czas na szkołę to nie będzie wyjątkiem:) Jest tyle pięknych imion ale mi się nie podobają ich pełne wersje. A co myślicie o Mariah? Podoba mi się jak wypowiada się to imię Maraja:) Niby normalne ale troszkę inne, takich właśnie szukam. A dla chłopca od razu wiedzieliśmy, że będzie Aleks:)

2015-12-09 11:45

Alicja :D