Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Data utworzenia : 2015-04-27 14:53 | Ostatni komentarz 2020-09-02 15:45

Weronika -1980

47769 Odsłony
1381 Komentarze

Mamy, szukam jakiegoś sprawdzonego działania na pobudzenie laktacji.. Czy korzystałyście z jakiś preparatów? Czytałam coś o karmi, ale nie chce nawet odrobiny alkoholu. Może chodzi o jakiś składnik karmi?? Proszę o pomoc :/

2015-05-21 14:57

Dziecko bardzo chętnie ssie, tylko jak sprawdzam to czasami już piersi są puste, a on jest nadal głodny.

2015-05-21 14:14

Kryzys laktacyjny pojawia się pod koniec 3ms w tym czasie należy zwiększyć częstotliwość karmień. Wg mnie powinnaś podejść do tematu spokojnie, nie jest to wina..ani stresu, ani nie odpowiedniej diety. Przystawiaj maleństwo tak często jak się da, a jeśli nie będzie chciało ssać, spróbuj odciągnąć mleko laktatorem w systemie 7-5-3 i podać dziecku. Ewentualnie weź ciepły prysznic, który pobudzi piersi, albo spróbuj nakarmić dziecko przez nakładki. Spokojnie, tylko się nie stresuj.

2015-05-21 12:25

Dziewczyny czy miałyście kryzysy laktacyjne ? Kiedy się u was pojawiły? Mój maluszek jest 11 dobę na świecie, drugi dzień mam problem z laktacją. Mleko jest w piersiach, ale maluszek się nie najada. Nie mam pojęcia co robić. Czy to wina mojej diety, czy może stresu ? POMOCY :)

2015-05-21 11:27

a.wilk moja koleżanka ma bliźnięta i odciąga w ten sposób , ze przez 10 minut z obu piersi równocześnie potem 10 minut przerwy i znowu przez 10 minut odciąga. I tak 3 serie. troche czasu na to schodzi ale jak ma Ci kto bobasy przypilnować to warto się poświęcic. Podobno dobrze działa.

2015-05-21 11:22

No to tu mi zabiłaś ćwieka z tymi bliźniętami. Dwie przyssawki służą faktycznie do ściągnięcia mleka z obu piersi jednocześnie a powyżej opisany sposób traktuje o stymulacji laktacji. Pewnie organizm matki bliźniąt jest nastawiony na większą produkcję, natomiast w celu pobudzenia laktacji czy przyjmuje się inne zasady? Nie słyszałam.

2015-05-21 04:45

A np. Karmiąc równocześnie bliźnięta? Są też laktatory na 2 sswki naraz, więc jaka jest idea ich działania?

2015-05-21 01:01

A. Wilk nie sumuj, właśnie w tych przerwach jest idea stymulacji, lepiej żebyś jednak poświęciła te 30 min. i odciągała piersi naprzemiennie, bo w czasie kiedy ściągasz jedną organizm wysyła do drugiej informację, by ta zwiększała produkcję. Miałam jeden czy dwa okresy kryzysu laktacyjnego, działałam systemem 753 i po 3-4 dniach laktacja wracała na właściwe tory.

2015-05-20 23:50

A ja mam pytanie odciagania laktatorem od razu z dwóch piersi? Jaka jest zasada? Zsumować minuty 7, 5, 2 czyli odciągać 14 min ciągiem od razu z 2 óch piersi? Czy zalecana jest jakaś przerwa? Prooszę o radę!