Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Data utworzenia : 2015-04-27 14:53 | Ostatni komentarz 2020-09-02 15:45

Weronika -1980

47776 Odsłony
1381 Komentarze

Mamy, szukam jakiegoś sprawdzonego działania na pobudzenie laktacji.. Czy korzystałyście z jakiś preparatów? Czytałam coś o karmi, ale nie chce nawet odrobiny alkoholu. Może chodzi o jakiś składnik karmi?? Proszę o pomoc :/

2015-05-26 16:35

Zuzanna-1986 który ze sposobów okazał się u ciebie najskuteczniejszy ?

2015-05-26 12:06

Wiem, że początki bywają trudne na tyle, że większość mam zastanawia się czy w ogóle karmić i czy podoła temu. Moja córka dość dużo czasu spędziła w szpitalu, a ja w tym czasie systematycznie gromadziłam mleko, które przydało się na nie jedną czarną godzinę. Gdyby nie ono nie wiem..czy bym nie podała mieszanki,w chwilach zwątpienia, pustych piersi i bezsilności.

2015-05-26 10:38

Syba u mnie ustabilizowało się po jakimś miesiącu. Pierwsze dwa tygodnie miałam bardzo mało pokarmu . Musiałam wtedy dokarmiać mm. Dopiero po dwóch tygodniach miałam tyle pokarmu, ze wystarczyło by mała się najadła. Niegdy nie miałam nawału pokarmu a wręcz przeciwnie często zdarza się, że brakuje go. Wszystkie te sposoby mam już przerobione i sprawdzone i przyznam , ze niektóre są naprawdę bardzo sukteczne. Jak we wszystkim ważna jest systematyczność.

2015-05-25 19:35

Dziewczyny kompot z jabłek to ja piję codziennie :D Mam nadzieję, że pokarm się ustabilizuje bo zbliżam się do 3 tygodnia od porodu.

2015-05-25 19:08

15 minutowy ciepły kompres przed odciąganiem pokarmu bardzo dobrze wpływa na wyplyw pokarmu.

2015-05-25 17:33

ja polecam odciągać pokarm pod ciepłym prysznicem. Woda odpręża, odstersowuje i pomaga się zrelaksować a to bardzo ważne , by mleczko się wytwarzało. Można pić herbatki na laktację, pić kompot z jabłek a przed prysznicem wymasować delikatnie piersi i polewać się ciepłą woda i dopiero odciągać. To bardzo pomaga.

2015-05-25 15:22

Syba, u mnie unormowało się coś tak między 2 a 3 tygodniem po porodzie (nie piszę tu o późniejszych kryzysach przez które również przeszłyśmy zwycięsko!). Farmakologiczne pobudzanie laktacji to absolutna ostateczność, również w opinii lekarza zajmującego się kobietą w połogu. A i to co pisze perpetua o patrzeniu na dziecko podczas ściągania laktatorem - prawda, prawda...

2015-05-25 14:28

Mamula spróbuję tego preparatu co pisałaś jestem ciekawa jak będzie działać. Dziewczyny po jakim okresie czasu powinna być poprawa z laktacją? Jeśli przystawiam maluszka regularnie co 2-3 godziny do piersi.