Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1177 Wątki)

Gdy pojawia się kolka niemowlęca

Data utworzenia : 2013-01-15 09:12 | Ostatni komentarz 2022-08-25 10:21

Konto usunięte

69323 Odsłony
1156 Komentarze

Kolka niemowlęca spędza z powiek sen wielu rodzicom. To dla dziecka bolesna i uciążliwa dolegliwość, która potrafi trwać nawet kilka miesięcy. Poznaj jej przyczyny oraz sprawdzone sposoby na jej złagodzenie.

2014-09-29 21:00

Ja stosowalam gripe water przy starszej corce, super pomagalo. Za to przy mlodszej bylo po niej jeszcze gorzej. Wiec ja widac na kazde dziecko jest inny sposob, trzeba probowac wszyskiego po kolei niestety... Warto tez wspomniec, ze aby kropelki czy inne preparatu daly efekt trzeba je stosowac kilka dni, wtedy mozna dopiero zauwazyc jakis efekt.

2014-09-29 08:25

Rozmawiałam z koleżanką, której córcia miała straszne kolki od 2 tygodnia do ukończenia 3 miesiąca. Nic nie pomagało i tylko nosili to maleństwo na zmianę z mężem. To jest straszne doświadczenie dla dziecka i rodziców. Ja bym dawała jakieś probiotyki, masowała brzuszek i oczywiście ciepłe okłady, kropelki i herbatki jeżeli inne metody by zawodziły. Jest też taka woda koperkowa gripwater czy coś takiego, słyszałam dobre opinie na temat tego preparatu.

2014-09-25 12:19

Zamiast tych termoforów można też na brzuszek kłaść żelowy podgrzewacz Lovi. My akurat takiego nie mamy i nie wypróbowaliśmy czy to działa, ale wiele ludzi go zachwalało.

2014-09-25 11:27

My uzywalismy tez Windi- kareterow do pupki aby gazy odchodzily szybciej, Nie mozna uzywac tego za czesto, ale w chwilach gdy bylo juz masakrycznie to uzywalismy i baardzo pomagalo. Dobre sa tez takie male termofory do ogrzewania brzuszka, maja w srodku pestki wisni i wystarczy wlozyc do mikrofalowki na kilkanascie sekuns, fajna alternatywa bo nie trzeba nastawiac wody, przelewac itp.

2014-09-24 20:09

My używaliśmy Sab Simplex, jedynie te kropelki nam pomagały. Po nich młody mógł jako tako zasnąć. Gdy ich nie miałam to była masakra bo praktycznie całą noc chodziłam z nim na rękach.

2014-09-24 17:04

Synek nie miał takich książkowych kolek, ale bóle brzuszka i płakał, bo przewód pokarmowy nie nadążał za jego łapczywym jedzeniem... Didisia - można w ogóle przyciągać nóżki do brzuszka, ruszać nimi na przemian lub obiema i przytrzymywać chwilę przy brzuszku. My też masowaliśmy brzuszek, nosiłam JJ na rękach tak aby był na brzuszku (głowa w zgięciu łokcia a brzuszek na dłoni), kąpiele ciepłe czyniły cuda. Niestety przez jakieś 1,5 miesiąca wspieraliśmy się różnymi środkami w kroplach. Delicol, dicoflor, sab simlex, espumisan. Ostatecznie pomagał najbardziej delicol - bo był dla maluszka nawet poniżej 1 mc-a, a później espumisan (ale dawałam mniej niż zalecano). A w końcu samo przeszło.

2014-09-24 15:31

Mój synek nie ma kolek,żeby tak w dzień w dzień o stałej porze itd Ale miał trzy cztery takie dni gdzie cały dzień płakał,nie chciał spać,prężył się.Dawałam mu delicol, była ulga,widać było po dziecku.I potem długo długo nic i wróciły takie gorsze dni dałam mu wtedy kolaktaze- jakiś nowy preparat na kolki i na nietolerancję laktozy.Efekt był zadawalający.Mały wypił mleko z 4 kropelkami kolaktozy i zasnął od razu,nie prężył się. Kropelki nie zmieniają smaku mleka,dobrze się je aplikuje.Trochę drogie bo buteleczka 10 ml ok 25 zł

2014-07-31 20:23

Didisia, nie wiedziałam o podkulonych nóżkach...