Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1177 Wątki)

Gdy pojawia się kolka niemowlęca

Data utworzenia : 2013-01-15 09:12 | Ostatni komentarz 2022-08-25 10:21

Konto usunięte

69326 Odsłony
1156 Komentarze

Kolka niemowlęca spędza z powiek sen wielu rodzicom. To dla dziecka bolesna i uciążliwa dolegliwość, która potrafi trwać nawet kilka miesięcy. Poznaj jej przyczyny oraz sprawdzone sposoby na jej złagodzenie.

2014-11-10 14:39

Didisia my mieliśmy Bobotic i nie był tak dobry jak Sab Simplex. Dużą ulgę mogą przynieść dziecku masaże, kąpiel w ciepłej wodzie, ogrzewanie brzuszka, uginanie nóżek.

2014-11-10 12:22

Mój maluszek też bardzo wcześnie zaczął mieć problemy kolko-podobne i taka sama była reakcja połoznych, lekarzy - że za wcześnie.. no ale jednak.. stosowaliśmy esputikon, ale szybko przestało działać więc przeszliśmy na espumisan i podajemy 3x dziennie po 5 kropelek. Dużą ulgę mu przynoszą masaże i jak nóżki podkurczam mu do brzusia. Zastanawiam się nad zakupem krateru rektalnego.. co do sab simplex to jest skuteczny, ale daje się strasznie dużo kropelek.Ponoć najlepszy jest bobotik.

2014-11-09 23:43

U nas kolka pojawiła się niestety w bardzo wczesnym wieku naszego brzdąca...bardzo mnie wkurzały komentarze położnych ,że za wcześnie na kolki u noworodka... ale niestety...tak było... okazało się ,że przyczyną był zmieniający się pokarm w moich piersiach i maluch źle to znosił bo jego żołądek był niewystarczająco dojrzały

2014-11-08 15:42

Ania krople Sab Simplex są stworzone specjalnie dla dzieci, więc nie wiem czemu zadajesz takie pytanie czy one są wystarczająco delikatne.

2014-11-08 10:47

Znajomej synek też miał kolki. Ona dawała mu espumisan, ale ten pomagał mu tylko na chwilkę. Wieczory zawsze miła ciężkie. Ale znajoma cos jej załatwiła i pomogło...

2014-11-07 22:19

Mój synek miał kolki do 4 miesiąca,używałam espumisan,herbatkę z kopru ale wszystko mało co pomaga jedynie na chwile.Tak strasznie mi synek płakał potrafił nawet tak przepłakać 2,3 godz z k krótkimi przerwami.Czasami płakałam razem z nim.Tak bardzo było mi go żal tak strasznie cierpiał a ja nie mogłam mu w żaden sposób pomóc :(

2014-11-06 12:41

te kropelki SAB to ciekawa sprawa - a są wystarczająco delikatne dla dzieci? Bo jak pije te zioła na Spokojny Brzuszek, to wiem, ze dziecku nie zaszkodzą bo wszystko się najpierw przez mój organizm filtruje i dopiero z mlekiem Marcinek dostaje te skladniki

2014-10-24 18:37

Tosiuleczka ja miałam te kropelki i na kolki nam pomagały. Mój młody też mocno ulewał, miał jeszcze nie do końca dojrzały układ pokarmowy i przez to ulewał i miał kolki.