Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Opinie testerów #teamLOVI (53 Wątki)

Opinie osób testujących pierwszy kubek ze słomką LOVI 150ml Straw Beginner Buddy Bear

Data utworzenia : 2022-05-20 13:54 | Ostatni komentarz 2024-08-30 11:39

Redakcja LOVI

1405 Odsłony
38 Komentarze

Kubek ze słomką to absolutna NOWOŚĆ w ofercie LOVI. Ma niekapiącą rurkę, odważnik, który umożliwia picie pod każdym kątem i uchwyty dopasowane do małych rączek dziecka. Czekamy na opinie mam, których maluchy miały okazję już go testować. 

2024-08-30 11:39

Testujemy kubek ze słomką w kolorze zielonym, brązowym oraz z kolekcji harmony. Pierwsze na co zwróciłam uwagę w kubeczkach to bardzo ładne kolory. Kubek zielony i brązowy mają tylko podziałkę na butelce, natomiast kubeczek harmony ma delikatny wzór w paski. Wszystkie prezentują się pięknie a podziałka jest bardzo przydatna, ponieważ widać ile płynu wypiło dziecko. Równie pomocne są rączki do trzymania kubka. Kubeczek ma pojemność 150ml dzięki czemu jest lekki i poręczny. Nawet 6 miesięczny malec może samodzielnie pić z takiej buteleczki. Słomka jest dość krótka, ale moje dziecko mimo to łapało ją dziąsłami przez co z polecenia neurologopedy musieliśmy przerzucić się na kubek z jeszcze krótszą słomką. Jednak jak tylko maluch nauczy się prawidłowo pić mam zamiar wrócić do kubeczków lovi, ponieważ w przeciwieństwie do aktualnego kubka nie przeciekały one. W kubku logo jedynie czasem w zatyczce zbiera się woda, jeżeli zostanie on źle zamknięty, ale jest szczelny. Do tego ma obciążoną słomkę, więc dziecko może pić też na leżąco. Co prawda przez to, że obciążnik jest dość duży a kubek wąski, to picie na leżąco nie jest możliwe kiedy wody jest mało, bo obciążnik nie jest w stanie tak się cofnąć, ale uważam że wciąż ten kubek lepiej sobie radzi w czasie picia z różnych pozycji w porównaniu do kubka bez obciążnika. Kolejnym plusem jest możliwość wymiany słomki na nowo kiedy się zużyje. To wszystko sprawia, że kubki lovi są moimi ulubionymi.

2024-08-21 18:56

Z kubeczkiem córka bardzo szybko się zaprzyjaźniła :) I niemal od razu potrafiła z niego pić :) Zabieramy go wszędzie :) A aktualnie mamy etap zrzucania wszystkiego i pomimo ,że spadł już tyle razy to nic się z nim nie stało :) Jest świetny ! Mały ,lekki i podręczny ! A odważnik to świetna sprawa :) 

2024-03-21 10:50

Kubek jest o małej pojemności idealnie dostosowanej do małych dzieci. Posiada uchwyt, który łatwo chwyta się w rączki. Dzięki nie dużemu formatowi dziecko jest w stanie je z łatwością trzymać. Rurka z obciążnikiem to hit ! woda się nie cofa, nie wylewa ,a to ogromna zaleta . Dzieci uwielbiają bawić się kubkami, a ten uchroni przed wylaniem wody na różne powierzchnie. Mój syn uwielbiał kubki z obciążniekim i mam nadzieję, że za 8 miesięcy gdy będę rozszerzać diety również córka je pokocha :)

2024-03-12 23:19

Pierwszy kubek obciążony słomką - na początku sceptycznie do niego podchodziłam. Przy okazji wizyty u neurologopedy dostaliśmy zalecenie, żeby podawać dziecku wodę właśnie w takim kubku. Kilka dni córeczka tylko się bawiła butelką, ale nie potrafiła zaciągnąć wody. Ale po tych kilku dniach jakoś załapała i widać, że polubiła to :) Butelka jest odpowiedniej wielości dla dzieci, które dopiero uczą się picia czegoś innego niż tylko mleko. Łatwo ją rozmontować i umyć. Bardzo poręczna. 

2024-03-03 23:38

Na początku wydawał się idealny. Bobas bardzo szybko nauczył się z niego pic. Niestety po jakichś dwóch tygodniach użytkowania część rurki z odważnikiem zaczęła odpadać od części która dziecko wklada do ust... zamieniliśmy na bidon z canpol

2024-01-26 00:16

Świetny produkt. Bardzo podoba mi się to, że nie jest wielki tylko poręczny. W sam raz żeby zabrać na spacer. Silikon dobrze trzyma się tarczy. Słomka elastyczna, nie odbarwila się. Kolor który uwielbiamy :) 

2024-01-22 20:04

Kolekcja Jungle VIBES

Nie ukrywam, że zaskoczyła mnie grafika z tej kolekcji, ale oczywiście pozytywnie. Jest przeźroczysty z grafiką-  liście i gepard, która jest trwała. Kubek mimo, że ma grafikę to nie ma problemu by zobaczyć ile jeszcze jest w niej wody.  Kubek jest ze słomką z odważnikiem. Moja córka lubi po niego sięgać, bo jest lekki i poręczny, ma uchwyty. Słomka nie wypada, dobrze się trzyma i można z niego pić w każdej pozycji. Ma dość spory otwór, łatwo się go rozbiera i czyści.  

2023-12-31 23:37

Pierwszy kubek z obciążoną słomką LOVI 150 ml Jungle Vibes​

Przeznaczony dla dzieci powyżej 6miesiaca życia, które uczą się pić za pomocą słomki 

Zachwyca już sam piękny motyw. Myślę, że może być używany zarówno przez dziewczynkę jak i chłopca. 

Kubek ma profilowany uchwyt dzięki czemu małe rączki dobrze go trzymia. 

Słomką jest typu niekapek, wykona a z miękkiego silikonu. Dziecko pijąc nie podrażnią podniebienia. Ponadto słomką zakończona jest odważnikiem dzięki któremu dziecko może pić pod każdym kątem. 

Kubek bardzo łatwo utrzymać w czystości.

Ten kubek to świetna alternatywa dla bidonów. Mały, poreczny, bezpieczny.