Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pomysły na wakacje 2017?

Data utworzenia : 2016-12-22 16:33 | Ostatni komentarz 2018-08-08 09:45

marta.cis

11924 Odsłony
404 Komentarze

Wiem, że czasu jeszcze sporo ale...chcę w wakacje zrobić coś fajnego a zarazem innego, nie chcę już jechać nad polskie morze, które ostatnio jest przepełnione.

2017-02-06 14:21

Ja nigdy nie byłam w Krakowie... Wstyd się przyznać, ale w domu zawsze było mało pieniędzy więc nie jeździłam, nie zwiedzałam i teraz to nadrabiam. To, że lepsze powietrze w górach też słyszałam, ale chcę jechać nad morze np w maju, żeby złapać jod i żeby mały go powdychał.

2017-02-06 12:24

Zamarancza mi tez sie marzy kolejny raz pojechac do Krakowa, z mezem i corka. Jeszcze razem tam nie bylismy, jedno z najbardziej klimatycznych miejsc w Polsce. Choc aktualnie z tym smogiem to chyba nie warto teraz tam jechać:/ Zakopane jak dla mnie przereklamowane...byłam raz i nie ciągnie mnie tam w ogóle. Polskie morze kocham, tłumy na plażach owszem, ale nam ostatnio tak sie udaje, ze trafiamy w takim czasie ze nie ma az tylu ludzi;) W tym roku chciałabym pojechac troche w gory i trochę nad morze żeby córka zmieniła klimat, bo dużo choruje. A z tym chodzeniem z dzieckiem w góry, to nam lekarka każe jeździć w góry i chodzić po wyższych partiach, bo podejrzewa alergie u córki, a im wyżej tym lepsze powietrze dla alergików.

2017-02-06 09:29

Ja to kocham morze, ale tam jest tyle osób na plaży, że masakra. Myślałam, też o takie wycieczce w kilka miejsc, np 2-3 dni w jednym mieście i np pojechać do Krakowa, Zakopanego, Wadowic..

2017-02-05 06:03

No tak ciśnienie wzrasta, ale jak ono ma się do płuc dzieci to musze się doedukowac. Ja uwielbiam zimę i jak w kominku jest rozpalone mmmmmm super no i jak śnieg trzeszczy pod butami, ale niestety w małym roku tylko kilka dni było pogody typowej na sanki w tym roku również kiepsko ze śniegiem u nas. Ja to powinnam mieszkać na południu :)

2017-02-04 23:19

MAM właśnie chodzi o wzrastające ciśnienie dlatego nie powinno się z małymi dziećmi chodzić wysoko w góry. Ja też czekam na wiosnę. Jestem zmarzluchem i strasznie nie lubię zimy...Pogoda nas teraz nie rozpieszcza, właśnie nie wiadomo czy zaraz będzie na minusie czy delikatny plus. Najgorszy czas jeśli chodzi o chorowanie w przychodniach multum ludzi a i u Was dzieci co chwilę chorują. Dobrze, że nas omija jak na razie i oby jak najdłużej.

2017-02-04 11:56

Ja lubię zimę wiosnę i jesień, nie cierpię upałów więc mi nie tęskno ale jak patrzę na kostkę przed domem całą w lodzie to też nie bardzo na spacer, ostatnio syn klękał na kolana kilka razy na spacerze dobrze że tylko tyle Dziwna pogoda niech się zdecyduje czy chce być na minusie czy na plusie, do tego ten smog

2017-02-04 08:40

Ciśnienie wzrasta, i powietrze jest ostrzejsze, delikatne plucka mogą sobie z tym nie poradzić. Oj rozmarzylam się, siedzimy już tyle w domu, bo dziewczyny na zmianę chorują, chce już wakacje, zmienić otoczenie, pospacerować innym powietrzem niż tym smierdzacym węglem :(

2017-02-04 05:02

Ja polecam okolice Brodnicy, jak się patrzy na mapę to nad Brodnicą. Piękne jeziora i mało ludzi Jeśli chodzi o góry, to kiedyś mojej siostrze pediatra powiedziała, żeby nie zabierać małych dzieci wysoko w góry, ze względu na płuca, ale co konkretnie i dlaczego to nie pamiętam,