Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pomysły na wakacje 2017?

Data utworzenia : 2016-12-22 16:33 | Ostatni komentarz 2018-08-08 09:45

marta.cis

11921 Odsłony
404 Komentarze

Wiem, że czasu jeszcze sporo ale...chcę w wakacje zrobić coś fajnego a zarazem innego, nie chcę już jechać nad polskie morze, które ostatnio jest przepełnione.

Konto usunięte

2017-04-21 09:02

Planowaliśmy początkowo wybrać się na wakacje zagraniczne. Jednak z drugiej strony trochę mnie przeraża to co dzieje się w innych krajach Tak wiec wynajelismy sobie mieszkanie w Gdańsku. Tak tak Mieszkanie. O na tej stronie: http://www.dhapartamenty.pl/ Cenowo moim zdaniem bardziej opłąca się to niż hotel z racji tego,ze: jest wieksza przestrzeń nie ma papierowych ścian jak pomiędzy pokojami hotelowymi oraz jest kuchnia, w której można coś przygotować dla jedzenia dla maluszka

2017-04-04 09:29

Zamarancza zależy jaki wiek dziecka, ale jest np park wodny, na cieplejsza porę ładny plac zabaw w parku, to muzeum figur woskowych, od razu tam jest fajny labirynt luster ( największa frajdę mieliśmy my dorośli ;)), dom do góry nogami, muzeum podwodnych stworów, wesole miasteczko z diabelskim młynek, kino 5d, ślizg na Krupówkach, jest też podobno bawialnia z kulkami, ale tam nie dotarliśmy. Jeśli dla Twojego synka, to jeszcze niewiele, nasza głównie przespala w wózku, ale starsza miała dużo frajdy. MAM taki cudny widok miałam z okna, mieszkanko ładne, bo 2 sypialnie i salon z aneksem kuchennym i balkonem, duża łazienka, czysto i ładnie pachnialo. Ale przede wszystkim blisko do atrakcji , które chcieliśmy zobaczyć. Samochód uzylismy raz, jadąc pod skocznie, ale tylko dlatego, że było już dość późno i chłodno, spacerkiem ok 30 min bo szwagier szedł z żoną i dzieckiem.

2017-04-04 07:37

Jak jeszcze nie miałam dzieci pojechałam z mężem do Zakopanego latem i poszliśmy na Giewont i wyobraźcie sobie ze w te góry wspinało się małżeństwo z maleńkim dzieckiem, może z sześć miesięcy miało. Ojciec tego dziecka niósł je na plecach w specjalnym plecaku, boże ja bałam się o siebie czy podołam i wejdę a co dopiero jeszcze zamartwiać się o takie maleństwo.

2017-04-03 20:56

Przejrzyj wątek pisane już było trochę. Baseny na pewno, figurka koziołka matołka przy muzeum Makuszyńskiego. Latem przy skoczniach jest mnóstwo atrakcji, przynajmniej kiedyś tak było jak bywałam e Zakopanem co roku latem i zimą

2017-04-03 19:52

Mama to też może być jakiś argument. Ja bym się nie wybrała jeszcze z dzieckiem w góry a zwłaszcza takie wysokie. Zawsze jak zajezdzam na jakieś górski teren to Strasznie boli mnie głowa... a w Zakopanem są jakieś atrakcje typowo dla dzieci?

2017-04-03 19:15

Zamarancza mojej siostrze lekarz tłumaczyła, że chodzi o jeszcze nie rozwinięte dobrze płuca dziecka i Kasprowy nie jest wskazany. Grimper stąd taki widok? To fajnie. Haga super. Gabilabi Holandia też pięknie

2017-04-03 19:07

MAM adres był niby Tetmajera 2a, ale wejście było od Krupówek, obok Muzeum Figur Woskowych :) Gabilabi pięknie tam jest, moja teściowa mieszka niedaleko Hagi ( Noordwijk), do plaży ma 300 metrów. Planujemy w przyszłym roku tam pojechać, jak mała troszkę podrośnie na taką dłuższą podróż. Szkoda że do lotniska mam tak daleko i tam też kawałek do najbliższego, bo byśmy polecieli w tym roku . Też się dziwię, że z takim maluszkiem, Raczej niewskazane dla takiego maleństwa ze względu na ciśnienie, nawet rozmawiałyśmy o tym kilka postów wczesniej.

2017-04-03 17:28

Silver ja też dawno byłam w górach by pochodzić sobie po nich , uwielbialismy z mężem jeździć do Zakopanego pięknie tam. My mieszkamy niedaleko Karpacza, Szklarskiej Poręby ale odkąd mamy dzieci to tam nie jeździmy na górskie wyprawy tylko np. Na saneczki albo jakieś atrakcje typu zwiedzanie parku Dino i takich tam atrakcji typowo dla dzieci, na górskie wycieczki są za małe. Raz zabraliśmy je do Czech do skalnego miasteczka było fajnie ale z mężem później nie mogliśmy wyleczyć zakwasow hi hi ja nosiłam synka w chuście a mąż core na rękach, rzadno nie chciało iść samo. Mimo wszystko było ciekawie i sympatycznie.