Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pomysły na wakacje 2017?

Data utworzenia : 2016-12-22 16:33 | Ostatni komentarz 2018-08-08 09:45

marta.cis

11965 Odsłony
404 Komentarze

Wiem, że czasu jeszcze sporo ale...chcę w wakacje zrobić coś fajnego a zarazem innego, nie chcę już jechać nad polskie morze, które ostatnio jest przepełnione.

2017-02-19 21:54

Zamarancza ja byłam nad morzem z Hanią jak miała 8 i 10 miesięcy. Pierwszy wyjazd nie był planowany. W sobotę wieczorem postanowiliśmy, że jutro jedziemy nad morze. Szybko załatwiłam nocleg ( był to czerwiec nie miałam problemu). Spakowaliśmy się i pojechaliśmy. Drugi wyjazd mieliśmy już planowany wcześniej. Łóżeczka turystycznego nie brałam, tylko pościel. Ewelina, moja Hania to też antywózkowa, posiedziała chwilkę i musieliśmy ją wszędzie nosić na rękach.Ale nie było źle. W ciemno jechaliśmy nie raz, ale jak jeszcze nie było Hani i nigdy nie mieliśmy problemu z noclegiem.

2017-02-19 21:40

Ja z Hania bylam w gorach jak miala 7 mcy i nad morzem jak miala 10. Nie ma sie czego bac Zamarancza. Hania miala problem z siedzeniem w wózku, płakała czasami musielisny ja nosić na rękach ale ogólnie dobrze wspominam oba wyjazdy. Podobnie jak Justyna, bralismy swoje łóżeczko turystyczne i posciel:)

2017-02-19 20:50

Mikus w zeszłym roku miał 16miesięcy jak byliśmy nad morzem. Nie był to łatwy wyjazd i trzeba się raczej na to przygotować choć myślę że do roku jak jeszcze nie chodzi trochę łatwiej. Ja brałam łóżeczko turystyczne i pościel synka

2017-02-19 20:11

Ja nigdy nie wybrałam się w ciemno, bo też się bałam, a z dzieckiem to nierealne. Sama nie wiem, gdzie jechać w tym roku. Nie wiem, czy wybrać morze, czy góry i sama nie wyobrażam sobie wyjazdu z niespełna rocznym dzieckiem. Podpowiedzcie, brałyście łóżeczko turystyczne?

2017-02-19 18:45

Oj zazdroszczę rodzeństwa z dziećmi w podobnym wieku albo znajomych mi bardzo tego brakuje. Co do wyjazdów to ja nigdy nie odważyłam się jechać w ciemno bez rezerwacji gdzieś ale to dlatego że ja taki trochę francuski piesek nie rozbijam się po hotelach ale też nie każde warunki i nocleg mi pasują. A teraz jak mamy dziecko to wolałabym w ogóle nie jechać niż jechać w ciemno. Stres i nerwy by mnie zjadłw że nic nie znajdę albo nie takie jak chce. A mnie takie rzeczy mega wyprowadzaja z równowagi muszę mieć wszystko od a do z zaplanowane. Zawsze rezerwuje wakacje sporo wcześniej i dość długo szukam. W tym roku chyba też nad morze się wybierzemy ale właśnie zastanawiam się nad miejscem. W zeszłyd roku byliśmy w Krynicy moskiej. Zależy mi też na tym żeby była blisko plaża bo synek nie chce z wózku jeździć więc na wakacje raczej już nie będziemy go zabierać bo szkoda miejsca w bagażniku :-P polecacie jakieś miejsce?

2017-02-19 18:18

Mojej siostry dzieci maja 5 lat i ponad 2,5. Moja Hania ma 15mcy i muszę przyznac ze uwielbia siostrzenice i siostrzeńca. Potrafia się razem bawić, spedzaja duzo czasu razem. 5 letnia siostrzenica uwielbia zajmowac sie moja córka, chce ja pilnowac, karmic, pomaga ubierać itd. Mam nadzieję ze zawsze beda sie tak dobrze dogadywac.

2017-02-19 17:49

Fajnie mieć znajomych, którzy mają dzieci w podobnym wieku, a najlepiej siostrę albo brata. Moja siostra ma już córki w wieku prawie 10 l. i 8l. więc między dziećmi spora różnica, ale potrafią się trochę razem pobawić

2017-02-19 13:42

Powodzenia! :)