Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1580 Wątki)

Jak się uporać z depresją poporodową

Data utworzenia : 2017-01-04 07:57 | Ostatni komentarz 2024-09-03 16:26

pszczolka

3335 Odsłony
41 Komentarze

Cześć wszystkim! Nie sądziłam, że może to mnie spotkać, ale odkąd urodziłam kompletnie sobie nie radzę... Podejrzewam, że to może być depresja poporodowa, jak się z tym uporać? :( Czy konieczna będzie wizyta u lekarza, czy to samo przejdzie?

2024-09-03 16:26

Cbd faktycznie pomaga ale nie odważyła bym się wypróbować w połogu chociaż niby można 

2024-09-03 16:24

Przed ciążą miałam żel z cbd. Jednak już w trakcie ciąży bacznie patrzę na kosmetyki 

2024-09-03 14:35

Ja jakoś nie jestem przekonana do tych olejków;/

2024-09-03 09:58

To raczej nie dla świeżo upieczonych matek. Takze takie reklamy to nie tutaj. 

I z pewnością żadna z nas nie wypróbuje niczego bez konsultacji ze swoim lekarzem

2024-09-03 09:55

Chciałbym podzielić się doświadczeniem, które może być pomocne w leczeniu depresji. Mój kuzyn zmagał się z depresją przez lata, ale po wprowadzeniu oleju CBD i oleju CBG do swojej terapii, zauważył znaczną poprawę. Stosował olej CBD 30% oraz olej CBG 9%, które kupował w Konopnej Farmacji z Poznania mają też sklep CBD online gdzie można znaleźć te produkty..... 

Tradycyjne leki i terapie nie zawsze przynosiły oczekiwane rezultaty, ale konopie okazały się skutecznym wsparciem. Badania pokazują, że CBD pomaga obniżyć poziom kortyzolu, hormonu stresu, i działa wyciszająco na system nerwowy. To może naprawdę pomóc w łagodzeniu objawów depresji i poprawie samopoczucia.

Olej CBD i CBG działają razem, oferując naturalne wsparcie w walce z depresją, stresem i lękami. Po kilku miesiącach stosowania mój kuzyn poczuł się bardziej zrównoważony i spokojny, a radość z życia wróciła.

Oczywiście, naturalne suplementy nie powinny zastępować tradycyjnych terapii i leków, ale mogą być cennym uzupełnieniem. Warto skonsultować się z lekarzem na temat włączenia CBD do terapii, jeśli uważasz, że mogłoby to być korzystne dla Ciebie.

Czasami niewielkie zmiany mogą przynieść dużą ulgę i poprawić jakość życia. Warto spróbować!

2024-08-26 23:09

Zgadzam się. Kiedyś sądziłam że uwielbiam ludzi. Po przeprowadzce uznałam ,że jednak ludzie tak , ale hermetyczne środowisko. W innym wypadku po spotkaniach z większą rzeszą ludzi zamykam drzwi od domu i oddycham Z ulgą ,że już po wszystkim 

2024-08-26 23:03

Ja też 100% introwertyk  :) 

2024-08-26 20:35

MamaMałejMajki, tak, zgadzam się z Tobą całkowicie;). Ja jestem raczej introwertykiem, więc to dlatego:)