Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Poronienie

Data utworzenia : 2013-01-17 11:20 | Ostatni komentarz 2022-12-01 09:07

P.Janik

22837 Odsłony
409 Komentarze

Nie każda z nas przez to przechodziła, jednak wiem że część na pewno... Ja miałam szczęście, nie spotkało mnie to nigdy. Jednak boje się, że przez konflikt serologiczny poronię w następnej ciąży... Czy kobiety które przez to przeszły mogą podzielić się swoimi przeżyciami tutaj?

2021-06-14 14:45

Mazia czasami pytania lekarzy mnie zadziwiają skąd kobieta może widzieć czy już poroniła jak zdarza się to pierwszy raz. Ogólnie w Polsce jest problem jeżeli chodzi o poronienia opieka nijaka, pomoc psychologa żadna. 

Mamabyc i właśnie wtedy w emocjach czlowiek nie myśli o tym a oni robią jak uważają. Ogólnie przeszłam mały horror bo w nocy próbowali mnie lyzeczkowac pod znieczuleniem miejscowym co wyglądało jak rzeźnia chcieli szybko i wypucic a tak jak narkoza to muszą zostawić w szpitalu. To był weekend i jak mój lekarz prowadzący przyszedł w poniedziałek bo też tam pracuje to w papierach napisali ze pierw narkoza a później jeszcze znieczulenie miejscowe tak kręcą 

2021-06-14 14:01

Pati dokładnie tak wszystko powinni jeszcze raz sprawdzić przed tym jak zabrali cię na zabieg

Mazia też masz rację dla lekarzy czasami to wszystko jest takie oczywiste te ich określenia zwroty dla nich jest to chleb powszedni a my jeszcze w czasie tych wszystkich emocji możemy nie do końca rozumieć te pytania i czasem nie wiemy jak im odpowiedzieć ja w czasie poronienia byłam w 9 tygodniu więc w sumie nie wiem czy to jeszcze mało czy już dużo Natomiast ja nie miałam dużego krwawienia tylko lekkie plamienie które mnie zaniepokoiło lekarz zbadał mnie  postawil diagnoze do rana czekalam w szpitalu moze czekali az samo ruszy ale nie ruszylo i dostalam te tabletki po kilku godzinach wzięli mnie na zabieg natomiast ja meczylam sie tylko psychicznie fizycznie w ogóle odrazu powiedzieli ze gdy zacznie mnie po lekach bolec brzuch mam wolac po pielegniarke i prosic o przeciwbólowe kroplowki bo to nie ma sensu sie meczyc jak i tak juz nic z tego nie będzie 

2021-06-14 13:44

Mazia pytania lekarzy czasem są nie na miejscu.. 

2021-06-14 13:20

Tez myślę że lepiej jak lekarz wszystko sprawdzi 

2021-06-14 05:45

No jasne to lepiej sprawdzić bo nigdy nie wiadomo czy wszystko się usunelo

2021-06-13 16:01

najlepiej sprawdzic i skontrolowac niz pózniej jakies komplikacje jak sie nie oczysci

2021-06-13 15:19

No lepiej sprawdzic czy rzeczywoscie wszytko w porzadku 

2021-06-13 14:49

Moja kolezanke ostatnio poroniła i miała bardzo silne bole brzucha jak poszła do toalety to sama się oczyściła wszystko z niej wyleciała ale mimo to pojechała do szpitala zobaczyć czy wszystko ok