Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (896 Wątki)

Zakupy w aptece

Data utworzenia : 2017-05-31 10:49 | Ostatni komentarz 2019-07-15 07:20

Kinga666

36772 Odsłony
1018 Komentarze

Hej Dziewczyny :-). Nie mogę znaleźć takiego tematu a potrzebuję pomocy. Jestem w 7miesiącu i powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla siebie i Maluszka. Niedługo planuję zrobić zakupy w aptece jednak nie jestem pewna co kupić. Chodzi mi o produkty do szpitala a także już takie, które przydadzą się w domu przez najbliższe miesiące. Szukałam w internecie jednak na każdej stronie jest co innego. Może Wy mi pomożecie? :-) Co muszę kupić dla siebie do szpitala i co przyda się po porodzie? No i oczywiście co kupić synkowi? :-) Chodzi mi o leki jak i kosmetyki :-) Jeszcze takie pytanko, jakie apteki internetowe polecacie? :-)

2017-07-18 12:19

To wszystko zależy od świadomości rodziców. Tym bardziej, że jak pisze Mama_Arka_Martynki ten sposób wcale nie jest bardziej uciążliwy czy niewygodny. Też planuję chusteczek używać na wyjścia lub w podróży, a w domu właśnie wodę przegotowaną. A jakie dokładnie waciki stosujecie, bo nie do końca jestem pewna?

2017-07-18 10:48

Myślę, że dużo rodziców po szkole rodzenia przyjmuje system woda + waciki, przynajmniej mnie tego tam nauczyli. Ja jeszcze wprowadziłam "udogodnienie" małe, zwykłe płatki kosmetyczne do siku, te większe do kupy :)

2017-07-18 10:20

A ja myślałam, że mało jest takich mam jak ja z tymi wacikami :)

2017-07-18 06:43

Ola próbki pampersów możesz soboie zamówić na stronie Pampers :-) Mi niedawno przyszły :-) Sama mam już w koszyku w gemini dwie paczki takich :-) Chusteczki nawilżane też z tej samej firmy wrzuciłam :-)

2017-07-18 06:10

Ja rodzilam w maju i też była paczka pampersów Pampersa a w pudełkach próbki chusteczek tej firmy też - moja niestety odparzaly...A więc od razu przeszliśmy na wodę i waciki i tak robię cały czas. A pupka córci jak po narodzinach ;) Piszecie że inne są dobre. Fakt - chusteczki to wygoda bo rach ciach - ale ja zostanę przy swojej wodzie, zdrowiej dla małej a chusteczki tylko na wyjazdy... Troszkę więcej pracy ale za to zero odparzeń ;)

2017-07-18 01:50

chusteczki ratuj zycie takim powsinogom jak ja :) ale obecnie wole wsadzic tylek młodej pod kran jak mam taka mozliwosc - jestem tedy pewna ze czyste a 100% :)

2017-07-18 01:22

Chusteczki z Pampersa maja słaby skład tak na prawdę więc nie za bardzo mi pasowały. Ale moja kuzynka używa tylko tych naturalne clean. I jej pasują. Ale w domu na 100 % lepiej używać wodę i wacików i tak przemywać pupę. Jest to zdrowsze i nie podrażnia skóry, nie tworzy żadnej warstwy jak dla mnie same plusy.

2017-07-17 23:28

Co do chusteczek nawilżanych to ja uzywam tych z pampersa zielonych to samo sie dotyczy pampersow tylko zielone ale tak jak pisze Mama w domku tym bardziej dla małżeństwa p tego moja młoda stosowałam po prostu przegotowana wodę plus gaziki jest o wiele lepsza fla skory wrażliwej maluszka chusteczki u nas poza domem albo na szybko