Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77228 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2013-11-13 18:37

Ja się wścieknę jak już wybrałam fotelik dla starszej to nigdzie go nie ma wszędzie wysprzedany:(Importer ma jakieś problemy czy coś.U nas po sklepach też go nie ma, ratunku!!!!

2013-11-13 09:19

Ja mam 9-36 kg.

2013-11-13 08:47

Fajne te foteliki Dariolka! Jednak wciąż nie mogę się zdecydować na grupę wiekową. 9-18 czy 9-25, a może iść na całość i kupić 9-36?

2013-11-12 10:16

Moja koleżanka nie tak dawno kupiła swojej córce fotelik Britax Romer http://www.britax-roemer.pl/foteliki-samochodowe/foteliki-samochodowe.Mówiła,że jest bardzo solidny, trzyma się dobrze siedzenia,jest wykonany z solidnego materiału,trzy punktowe pasy bezpieczeństwa,jest ochrona przy zderzeniach bocznych.Generalnie go poleca.

2013-11-11 21:17

Ten fotelik 0-18 raczej muszę kupić używany ,może znajdę coś dobrego na razie czekam na wskazówki:)

2013-11-11 20:51

W takim układzie chyba właśnie ten fotelik kupię Julci tylko jest problem ,ze nie mogę go znaleźć w sklepie stacjonarnym by przymierzyć.Dużo czytałam na jego temat i wydaje się być bezproblemowy w montażu hmm jak nie znajdę to chyba kupię przez internet wydaje mi się ,że do naszego Tourana powinien być ok,przynajmniej mam taką nadzieję. Teraz inne pytanie ma ktoś może fotelik z przedziału 0-18 kg?Bo mam taki problem,że Emi jeżdzi jeszcze w foteliku 0-13 tyle ,ze ten fotelik ma pozycję półleżącą i ona mi się denerwuje w nim jak nie śpi.Chce siedzieć,a nie leżeć,natomiast do fotelika z przedziału 9-18 jest jeszcze za mała i nie chcę jej przesadzać przodem bo wiem że to niebezpieczne jest szczuplutka i nie chcę ryzykować.Z tego co przeglądam foteliki 0-18kg są montowane przodem i tyłem i tyłem w większości mogą jeździć w nich do 13 kg i ta pozycja jest jak mi się wydaje w tych fotelikach siedząca tak?Emi jak będzie większa dostanie fotelik w którym aktualnie jeździ Julia jest od 9-25kg tak że potrzebuję fotelik w którym by przez jakiś czas jeszcze pojeździła tyłem ale te typowe kołyski odpadają.Jak ktoś ma taki przedział wagowy bardzo proszę o informację jaka pozycja jest przy zamontowaniu tyłem.

2013-11-10 22:21

Mamunia, zdaje się, że wybór dobry, ja korzystam z tej strony http://fotelik.info/pl/testy/grupa:15-36/ocena/malejaco/index.html tam jest Twój fotelik, rzeczywiście 4 gwiazdki, więc wydaje się ok :) Współczuje takich wizyt w sklepach. Ja wymyśliłam sobie, że jak pojadę kupić fotelik to w sklepie mi go od razu zamontują, te tyłem to już wyższa szkołą jazdy. Tym bardziej dla mnie co zielonego pojecia nie mam bo to będzie nasz pierwszy samochód.Mam nadzieje trafić wtedy na kompetentnego sprzedawce :)

2013-11-10 17:28

Ten fotelik chcę kupić starszej córce:)