Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77274 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2015-11-10 15:07

Dla mnie był to najtrudniejszy wybór jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka. A im więcej czytałam, oglądałam i rozmyślałam tym bardziej nie wiedziałam co chcę kupić. W końcu pojechaliśmy z mężem i synkiem do hurtowni. Byłam przekonana na fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy i taki mieliśmy kupić. Po rozmowie z ekspedientem, przymierzeniu małego do fotelika i fotelika do auta w końcu kupiliśmy Romera. Powiem Wam, że z perspektywy czasu wcale nie żałuję tego zakupu. Mały jeździ w nim już prawie dwa lata. Dziewczyny, radzę jechać z dzieckiem na zakupy. Później ewentualnie kupić fotelik przez internet. Nie zawsze opis fotelika jest adekwatny do funkcjonalności, wyglądu czy wielkości. I pamiętajcie, że nie wszystkie foteliki pasują do każdego auta! Teraz czeka mnie wybór następnego fotelika :)

2015-11-10 13:32

AmiAga ja jeszcze się nie zdecydowałam trudny wybór muszę dobrze przemyśleć wybór fotelika bo z fotelika starszego synka jetem nie zadowolona. Przede wszystkim chcę żeby był rozkładany i miał funkcję spania.

2015-11-10 12:36

Po pierwsze to fajny fotelik bo jednak zalecenia są co do jak najdłuższej jazdy tyłem ale cena też duża. W mniejszych autach było by ciasno Z racji tego że siedzenie przednie wymaga przesunięcia pewnie na maxa do przodu. My mimo że mamy kombi to wybierzemy ten normalny :)

2015-11-10 11:52

Ja na ten drugi fotelik cały czas nie umiem się zdecydować, a to dlatego że chcę tyłem do kierunku jazdy ze względów bezpieczeństwa: http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Foteliki-tylem-do-kierunku-jazdy-sa-najbezpieczniejsze-dla-dzieci,wid,17961924,wiadomosc.html?utm_source=Serwisy_WP&utm_medium=RStream&utm_campaign=news&ticaid=115eac Jednak nie oszukujmy się to są bardzo drogie foteliki i dlatego ciągle się zastanawiam, z drugiej strony oszczędzać na zdrowiu dziecka a później jak na złość się może coś stać;/

2015-11-06 16:05

Masz już jakiś faworytów Lenka? Ja będę zachwalac Maxi Cosi ;D na ten pierwszy fotelik. Zawsze warto poczytać opinie. Wcześniej dziewczyny podały link do strony z testami :)))

2015-11-06 09:18

Nie długo i mnie czeka wybór fotelika co mnie przeraża, przy starszym synku wiem że zakup fotelika był nie trafiony.

2015-11-05 21:56

Aga fotelik kupimy tak jakby na gwiazdkę :-), a kolor brązowy, choć katalogowo nazywa się "taupe grey", cena 699 zł. w Tosi. W tegorocznych, najnowszych testach ADAC King II LS dostał 4 gwiazdki bezpieczeństwa :-). Sylwia, ten co masz był długo moim faworytem, ale właśnie przymiarki do niego mojej córki nie wypadły pozytywnie. Nie martwię się bo w naszym samochodzie są fabrycznie montowane takie jakby foteliki dla dzieci 4-5 letnich, więc ten fotelik do 18 kg spokojnie nam wystarczy do tego czasu.

2015-11-05 20:03

to ważne by wsiąść pod uwagę, że zimą dziecko jest w kurtce lub kombinezonie. Co do romerów to tam mają fajny wybór tapicerek aż lub tylko trzy. Ja mam bellybutton.