Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77275 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2015-11-11 13:51

Jasna sprawa że poduszka wyłączona:) No ale nie ma co ukrywać że wszystko zależy od dziecka niestety jakbym musiała ją wozić samą z tyłu, niestety ale żadna wycieczka by się nie udała. Raczej zrezygnowałabym z jazdy autem bo ona piszczy i krzyczy na potęgę a do tego dochodzą łzy jakby ją coś bolało....

2015-11-11 12:52

Ja też czasami wożę chłopaków z przodu. Jak jadę sama z mniejszym wtedy wyłączam poduszkę powietrzną i mam małego "przy sobie", nie muszę zatrzymywać auta i zjeżdżać na pobocze, aby podać mu smoczka. Starszy też czasami jeździ z przodu jak podróżujemy we czwórkę. Tata z Adasiem z przodu, oczywiście poduszka uruchomiona, a ja z maluchem na tyle. Chłopaki tak jeżdżą sporadycznie. Przeważnie obaj siedzą w fotelikach na tylnej kanapie, bo to jest najbezpieczniejsze miejsce dla nich. Przepisy prawa z tego co mi wiadomo (chyba, że się mylę) nie mówią o przewożeniu dziecka na przednim siedzeniu, a jego wzroście. Głównym problemem w tym miejscu jest poduszka powietrzna i możliwość jej dezaktywacji. Przewożenie dziecka na przednim siedzeniu i aktywna poduszka powietrzna jest niedopuszczalne i grozi śmiercią dziecka.. Dzieciom w fotelikach 9-18 montowanych przodem do kierunku jazdy połamaniem nóżek. Dziecko, które osiągnęło bodajże 150 może jeździć bez fotelika.

2015-11-11 11:17

Ja moją wożę z przodu jak jedziemy same. Nie mam wyjścia bo inaczej nie ma mowy żeby gdzieś dojechać.Ogólnie ona nie przepada za siedzeniem w jednym miejscu bo jej się nudzi. Jak mam ją z przodu jestem w stanie jej smoka podać chociaż., albo śpiewam jej i jest spokojna.

2015-11-10 23:08

Tez nie jestem za tym zeby wozic dzieci z przodu chociaz moj synek by chcial.

2015-11-10 21:42

Właśnie z tego się pytam bo widzę foteliki w autach na przodzie te w przedziale 9-18kg i mąż mówi że bedxd9 można i u nas tak wozić a ja podchodzę do tego z dystansem :/ Jeśli kogoś stać wydać tyle na fotelik to oki. Mnie nie. A używanych nawet nie odkładam biorąca pod uwagę że posłuży 3 góra 4 lata ( chyba ) taki fotelik.

2015-11-10 21:06

Nie będę wozić dzieci z przodu, oj dłuuugo jeszcze. Nawet takiej opcji nie rozważałam. Uważam, że nie jest to miejsce dla dzieci poniżej 10 r ż. A może i dłużej ( bo chyba wzrost dziecka to ustawowo reguluje). Widziałam fotelik Cybexa do przewożenia tyłem większych dzieci. Cena 1900 zł skutecznie mnie odstraszyła.

2015-11-10 19:33

AmiAga trzeba tylko pamietac ze przewozac dziecko z przodu auta nalezy wylaczyc poduszki powietrzne. Taki fotelik juz mam a chcialabym cos innego.

2015-11-10 19:28

Lenka jedynie co odradzam to te foteliki/nosidełka z kompletu wózka 3w1 akutat to nie jest dobry trop :( Właśnie i u nas też coraz więcej przemawia za Romere. A przy tym następnym foteliku wozicie już dzieci na przodzie w aucie?