Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

nasiona, suszki.....i ich potęga ;))

Data utworzenia : 2018-04-15 22:13 | Ostatni komentarz 2019-03-28 18:08

Ewcia88

2043 Odsłony
37 Komentarze

Zalozylam taki watek by dzielic sie wiedza co na co dziala. Nie wszyscy wiedza jaka w nich jest moc. I tak. Z mojej strony będą migdały i pestki dyni. Może to ze migdały zawierają kwasy omega 3 wspomagające układ nerwowy to wiecie . Ale czy wiecie że posypujac nimi sałatkę wówczas witaminą C w warzywach ogranicza przyswajalnosc tłuszczów ? Z kolei pestki dyni to pokłady ogromne magnezu. A z ciekawostek w pestkach dyni jest tryptofan który wspomaga produkcję hormonu szczęścia ;)))) a więc dziewczyny zaopatrujemy się w kilogramy tego cudu ;)))))) szczęście nas nie opuści he he

2019-03-28 18:08

Hej, Chciałabym zapytać o kozieradkę - ktoś wcześniej o niej wspominał. Do tej pory stosowałam na włosy (wcierkę), ale słyszałam, że w celach pro-zdrowotnych można ją pić i dodawać do wszelakich koktajlów. Ktoś może stosował i poleca? Chciałabym w naturalny sposób nieco poprawić kondycję swoich włosów. Zainspirowana tym artykułem: https://www.zadbanewlosy.pl/kozieradka-na-wlosy-wlasciwosci-efekty-i-opinie/ - myślę właśnie o kozieradce - ponoć zagęszcza włosy. Będę wdzięczna za jakieś opinie/sugestie/komentarze.

Konto usunięte

2018-05-22 18:22

Piszecie o pestkach i mi się przypomniało - nie blendujcie pestek cytrusów bo inaczej dany shake będzie miał bardzo gorzki i niedobry posmak

2018-05-22 09:13

J.Świerczewska a to poczytam sobie te komentarze bo pierwsze słyszę o tych nasionakch chia, magros a co do siemie lnianego dobrze wiedzieć...bo ja to mam ciagle zgage i nic nie pomaga. Dziubus rowoniez wzdecia mam czesto..;-) ale nie wiem czy zjem kiminek;-) jedynie ostatnio ugotowalam sobie kapustke młoda z kminkiem;-) moze.to pomoze...;-)

2018-05-22 07:46

Super. :D

2018-05-21 19:46

Dziewczyny polecam łyżeczkę kminku całego najlepiej na wieczór na wzdęcia; ) wystarczy popić woda . Mój gastrolog mi to polecił ;))

2018-05-10 07:48

Ewcia, a siemię ma od groma zastosowań :) Oczywiście z umiarem:) Jest dobre na zaparcia, zgagę, czy np. przy przeziębieniu

2018-05-10 06:32

Ewcia2 ja w tym wątku dość szeroko wypowiadałam się na temat nasion chia. Idealne są do puddingu z nasion chia. Mniam. :)

2018-05-09 23:38

Magros a jak smakuje toa chia? I na co pomaga? A siemie lniane w ciazy na co pomaga? Bo rowniez nie wiem;-)