Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2331 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

91067 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-12 09:04

Swoją drogą SamantKa, to ciekawe, że właśnie LEKARZ poleca sprite. Przecież nie dość, że to napój gazowany, to do tego dużo w nim chemii. Jeśli chodzi o tabletki, to ja wolę z nich nie korzystać. Jak jednak nic innego nie pomaga, to po co się męczyć. Po to w końcu one są.

2015-03-12 08:24

ja tak jak samantka moglam zjesc cokolwiek i zgaga się włącza , to zalezy tez u mnie od dnia , czasem sobie wezmę espumisan by nie meic tyle gazów i wzdęc to zauwazam ze i zgaga mniejsza jakas

2015-03-12 07:46

Samanta taki kwas na zgage??? O matko (!) chyba bym nie wytrzymala, raz mialam straszna ochote na jakis napoj gaz, i kupilam wlasnie sprite w szklanej butelce, taka mialam ochote ze ta mala butelke wytrabilam prawie jednym duszkiem w kilka sekund ale blagam nie lytaj o moja zgage po sprite,to byla masakra a jak potem zalowalam ze uleglam pokusie...

2015-03-11 22:39

Iza w Irl na wszystko lekarz radzi pić Sprite ; ) i na zgage usłyszałam, że mam się napić ale ta metoda do mnie nie przemawia.. Ja tam mogłam jeść suchy chleb i i tak miałam zgage - a na sam koniec juz pomagał tylko Renie ale na chwile tylko, wiec brałam go tylko jak juz było bardzo źle i nie mogłam zasnąć..

2015-03-11 21:02

Jeśli macie problemy ze zgagą wieczorami, to ostatni posiłek spożywajcie ok 2-3h przed pójściem spać (ja staram się zasnąć do 2-ch godzin po kolacji, bo po 3-ch na nowo zaczynam czuć ssanie w żołądku). Nie kładźcie się także zaraz po posiłku.

2015-03-11 15:41

ja w ciazy nie pije gazowanych ani coli ani nic chociaz mam chętke ale w sumie zapomnialam juz jakie to dobre i jakos nie tesknie , a jak zjem cos slodkiego bo lubie to zgaga się wzmacnia dlatego mleko w lodowce musi byc

2015-03-11 14:18

No i Xaniab mam teraz do Ciebie pytanie, gdyż wiele już opinii na temat mleka na zgagę na tym forum już widniało. Skoro pomaga Tobie mleko, to na jak długo? Dziś zgagę wywołało u mnie jabłuszko :(. Zagryzłam je jednak bananem i o dziwo - przeszło :).

2015-03-11 13:17

z racji tego, że lubiłam sobie zjeść czasem coś słodkiego i często w większej ilości - zgaga w pewnym momencie doskwierała mi codziennie wieczorem,mój sposób na nią - mleko mleko i jeszcze raz mleko, próbowałam takze jeść banany ale nigdy mi nie smakowało tak dobrze mleko jak podczas zgagi - żadnych tabletek nie bralam