Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8589 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2023-02-08 09:41

Ja jeszcze zapomniałam wspomnieć o jednej rzeczy, która u mnie się sprawdziła i cały czas się sprawdza, a mianowicie.... chusta! Bardzo się przydaje, bo bywa, że synek nie chce w ogóle leżeć, tylko cały czas być przy mnie. Więc jak muszę coś np. w kuchni zrobić, to biorę go w chustę i ja mam dwie wolne ręce, a on jest przy mamie. Mam chustę lennylamb (splot jodełkowy) i szczerze ją polecam.

2023-02-07 18:46

Dla mnie niezbędnik był laktator w pierwszej ciąży miałam ręczny ale słabo się prawdzil a przy drugiej juz miałam elektryczny to było moje zbawienie. Teraz również juz zaczynam się rozglądać za laktatorem to moja podstawa wyprawki.

2023-02-07 17:21

Co do niani elektronicznej, to na początku mieliśmy taką walkie talkiebi spokojnie to wystarczyło, ale dostaliśmy używana z kamerką i sprawdziła się kiedy córka już zaczynała się kręcić, siadać i wstawać w łóżeczku. Bo potrafiła być cicho jak myszka, ale stać przy barierce, więc jestem spokojniejsza jak jednak widzę co robi :) 

2023-02-07 14:04

Chodzi ci o leżaczek z chicco ? To z Kinder Kraft widziałam podobne 

2023-02-07 13:46

A znacie jakis odpowiednik baby hug? Bo oryginał ma kosmiczna cenę. patrzyłam nawet na używane, ale to tez koszt przynajmniej 300 zł, jestem w szoku

2023-02-07 13:01

Drogie mamy, sporo rzeczy które już wymieniłyście jest naprawdę bardzo przydatnych. Warto zapoznać się z tym tematem od początku do końca, jeżeli jest się w pierwszej ciąży :) Mnie bardzo przydała się poduszka-fikuszka dla kobiet w ciąży, chusta do chustowania maluszka (po szkoleniu u certyfikowanej doradczyni chustonoszenia), elektroniczna niania, kołyska, dostawka do łóżka oraz elektroniczna niania. Teraz przy drugiej ciąży również będę pamiętać o tych przedmiotach. Dużo zdrówka dla Was wszystkich. 

2023-02-05 21:19

Może komuś się przyda, ale nagrałam podcast w temacie wyprawki a w nim mówię o kilku moich "must have". Na spotify i youtube - rodzicielskie polecajki :) 

2023-02-04 20:20

Miałam i szczerzej polecam też na początku byłam sceptycznie nastawiona że względu obawy o bezpieczeństwo