Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8592 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2023-02-12 19:55

Też nie umiałam wiązać chusty, miałam konsultację z doradczynią chustonoszenia, która przyjechała do nas do domu i nauczyła mnie wiązania :) Dla mnie noszenie w chuście było zbawienne, gdy synek był mniejszy, bo nieraz nie dał się odłożyć nawet na moment. Teraz jest inaczej, potrafi poleżeć na macie, a ja w tym czasie np. obiorę ziemniaki czy nastawię zupę. Ale chusty dalej używam, bo to wygodne i odciąża kręgosłup i ręce. Gdy np. młody chce, żeby go ponosić, wolę zawiązać go w chuście, niż nosić na rękach, zwłaszcza że mam problem z nadgarstkiem (zapalenie ścięgien).

2023-02-11 18:55

ja to jakos nie jestem zwolennikiem chusty wiec na pewno nie bede kupowac. rogala do karmienia mam ale jakoś wygodniej mi karmić bez, tak sie jakoś nauczyłam od poczatku i tak mi zostalo. 

2023-02-11 16:00

U mnie poduszka ta dłuższa, dla mamy, sprawdziła się super w ciąży, wygodnie się spało, jeszcze jak się dało ją pomiędzy nogi to już całkiem komfortowo :) 

Później ta poduszka służyła mi jako rogal do karmienia, jednak miałam taką bardziej miękką, przez co musiałam i tak podkładać milion poduszek, żeby dziecko leżało stabilnie. Ale dostałam w spadku typowy rogalik do karmienia, był twardszy i już mniej musiałam podkładać tych poduszek :)

Może gdyby córka miała kołki i była nieodkladalna to zainwestowałbym w chustę, a tak się obeszło bez :)

2023-02-11 09:24

U mnie rogal do karmienia się nie sprawdził jak i rożek dla niemowlaka

Chusty też nie używałam nie umiałam jakoś sobie poradzić z wiozaniem 

Laktator jak najbardziej mi się przydał 

2023-02-11 09:16

Ja co prawda jeszcze jestem przed porodem ale na ten moment, nie wyobrażam sobie życia bez poduszki ciążowej  typu rogal. Zupełnie   inna jakość spania 

2023-02-10 20:55

U mnie na szczęście młody nie byl przylepa wiec obeszło się bez chusty. Zreszta on urodził się duży, wiec nie służyłoby to mojemu kręgosłupowi. U nas takim must have była mata, długo z niej korzystaliśmy. I czajnik z regulacja temperatury  (jesteśmy na mm) 

2023-02-10 15:38

Ja miałam takie nosidełko ergonomiczne cybex zapinane z tyłu pasem w pasie. Bezpieczne pasy dla malucha regulowane. Kupiłam je jako używane 

2023-02-09 21:36

jeżeli dzieciątko jest tzw high needem to zdecydowanie chusta może być niezbędna w wyprawce. osobiscie jej nie potrzebowałam I mam nadzieje, ze nie będę potrzebować :)