Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8598 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2023-02-14 15:56

Rożka wgl nie używałam, poduszki do karmienia nie używałam, ale teraz mam w planie kupić, chociazy do spania. Chusta obowiązkowo, przy moim antywozkowcu uratowała mi życie :) I oczywiście laktator niezbędny, przy pierwszym mialem ręczny (stwierdziłam, ze na pewno mi się nie przyda i bardzo się pomyliłam). Teraz stawiam na elektryczny :) Podgrzewacz tez super sprawa, chociaż przy pierwszy rok go nie używałam. Bardzo tez sobie chwale kokon, jak syna karmiłam to leżał w naszym łóżku i spał sobie w kokonie, przez co nie bałam się, ze go przygniote itp , miał sobie swoją strefę ;)

2023-02-14 15:12

Podgrzewacz i sterylizator sa dla Mnie niezastastapione. Synek potrafi obudzić się q nocy na mleko, a ma prawie półtora roku - zawsze mam wstawiona porcje wody i wtedy szybko rozrabiam mieszankę. sterylizuje codziennie butelki, a gotowanie q garnku było dla mnie udręka :) No i już na etapie noworodkowym kupiłam termometr do ucha, zeby mieć na wszelki wypadek

2023-02-14 12:21

o tak podgrzewacz znacznie ułatwia życie :D jak miałam mało leka to wstawiałam wode do utrzymywania temp. przez cała noc i mogłam szybko zrobić mleko córce modyfikowane. a jakby usiała najpierw podrzewać wodę, potem studzic to nie wiem ile by to trwało a ona bardzo niecierpliwa jest jeśli chodzi o jedzenie :D

2023-02-13 22:26

Ja nie karmie mm ale

podgRwwacza używam kilka razy dziennie jako sterylizatory , podgrzewania obiadków itd . lubię sobie naret domowe obiadki przełożyć do słoiczka i tam podgrzać . Jak nie zje wszystkiego to łatwiej się przechowuje i nie ma mycia duzo bo karmie prosto ze słoiczka 

2023-02-13 21:45

Tak jak pisze justys laktator i podgrzewacz to tanie bardzo niezbędne rzeczy, do tego dorzuciła bym sterylizarltor

2023-02-13 04:34

Tak, laktator jest niezbędny podczas kp. Za to podczas karmienia mm podgrzewacz do butelek bardzo ułatwia karmienie szczególnie w nocy.

2023-02-13 04:03

Myślę że laktator to taki jeden z ważniejszych musy have wyprawki. Zdecydowanie ułatwia karmienie piersią i jest niezastąpiony..

2023-02-12 20:17

Ja miałam dołączoną do chusty instrukcję jak ją wiązać, ale najbardziej pomogły mi filmiki na YT :) co do tego rogala do spania to też polecam i tak samo jak dziewzyny, używałam jej później do karmienia :)