Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2293 Wątki)

Przyszłe mamusie sierpień 2014

Data utworzenia : 2014-03-15 18:50 | Ostatni komentarz 2014-08-23 13:58

kotakota

11524 Odsłony
113 Komentarze

Halo halo czy jest tu jeszcze jakaś sierpniowa mamusia?

2014-06-14 15:22

Ja chcę się spakować już na początku lipca - czyli miesiąc przed terminem. Ale zanim torba, muszę wszystko sobie poprać, poprasować itp. Pozatym nie pakuje jeszcze swoich koszul, staników do karmienia, czy szlafroka, bo ja ich używam też teraz, więc to będę prać i dopakowywać w ostatniej chwili. No i oczywiście muszę się w końcu zdecydować gdzie będę rodzić, bo od tego zależy np.ile ubranek dla Małego muszę wziąć ;)

2014-06-14 14:35

witam i ja:) termin z om 20 sierpnia ale najprawdopodobniej będzie to końcówka sierpnia, ew 1-3 września :) jestem na plusie 6,5 kg, córa już podobno waży 1.8 kg (chociaż podobno ta waga nigdy nie jest w 100% wiarygodna hehe) kiedy planujecie pakować torbę do szpitala?

2014-06-13 13:30

Gosiu nie dziękuję,żeby nie zapeszyć :) ja w sumie też jeszcze bym nie miała robionego ktg,gdyby nie ten szpital,bo wiem,ze to się robi trochę później :) ale Twój Synek na pewno już jest całkiem spory :) skoro dwa tygodnie temu miał 1600 :) w tym czasie maluchy mocno przybierają na wadze :) no mój lekarz w każdym razie na pewno się zdziwi,bo na ostatnim pomiarze młoda niby miała 1300kg,a to było 27 maja,a tu nagle prawie dwa kg!!! podejrzewam,ze źle ją wtedy wymierzył,bo tak się ruszała,ze owalu główki nie mógł wyłapać! sam zresztą mówił,że jest tak ruchliwa,że nie da się po prostu dokładnego pomiaru zrobić :D

2014-06-13 10:15

M.Napierała - trzymam kciuki aby kolejna i ostatnia wizyta w szpitalu była już tylko na powitanie Maluszka :) Jeśli chodzi o ruchy, mój Synuś jest bardzo ruchliwy, ale czy aż tak by przeszkadzało to w KTG nie wiem, bo jeszcze nie miałam robionego. Co do wagi to 31 maja ważył 1600. Kolejny pomiary dopiero na początku lipca.

2014-06-12 20:52

Cześć dziewczyny :) Ja również zostanę mamą w sierpniu :) No i też mam już prawie 20kg na plusie!! Tosiunia waży teraz ok. 1,5 kg i strasznie chciałaby wyjść już na świat (oczywiście robię wszystko, żeby ją zatrzymać jeszcze w brzuchu przez kilka tygodni ;)). Serdecznie zapraszam Was na mój blog - www.swiatwokoltosi.blogspot.com

2014-06-12 18:39

drobniutki po mamie :)

2014-06-12 17:27

Mój synek nie jest az taki ruchliwy, czasem zastanwiam sie czy wszystko w porzadku bo potrafi prawie caly dzien sie nie ruszac. Wazy ok.1200 kg

2014-06-12 15:11

hej dziewczynki,jestem tu znowu :) mem nadzieję,ze do końca ciąży już nie wrócę do szpitala! ja też dużo tyję,ale nic z tym nie zrobię! teraz jestem na diecie i tyję około kilograma na 3 tygodnie,więc staram się jak mogę,ale co z tego,jak to 32 tydzień,a już 17 kg na plus?? :( z drugiej strony staram sie już nie przejmować! taka moja natura widać i nic nie zrobię! Słuchajcie a tak w ogóle leżałam w szpitalu i miałam badania i lekarka nie mogła się nadziwić,jakie mam ruchliwe dziecko!!!! nie szło mnie pod ktg podłączyć,bo zamiast serduszka było słychać głównie kopniaki :D czy u Was też tak jest,że maluchy się tak kręcą??? mi nie mogła na początku pomiarów zrobić :D ale udało się :D mała waży juz 1944 kg :)a Wy znacie wagę swoich dzieci już?