Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Poród rodzinny

Data utworzenia : 2015-12-02 12:03 | Ostatni komentarz 2022-01-17 11:21

agnieszkanowobilska

22114 Odsłony
1451 Komentarze

Kochane mamusie,jakie macie o tym zdanie? Wasz mąż / partner był obecny przy porodzie? Chciał sam czy poniekąd zmusilyscie go do tego? Ja sobie nie wyobrażam żeby był tam razem ze mną :) ze szwagierka przy porodzie była jej mama. Jakie macie zdanie na ten temat? :)

2017-10-30 11:21

Zależy jeszcze od stópki dziecka. My mamy befado, ale widzę, że mimo tych bucików woli i tak w skarpetkach albo na bosaka. Mają dziurki co ma pozwolić stópce oddychać. My kupujemy stacjonarne buty

2017-10-30 10:06

Trochę się bałam wejść na ten wątek, bo się zastanawiałam co tu zastanę, ale widzę że nie potrzebnie się obawiałam :) Ja ostatnio wieczory spędzam na Netflix, wciągnęłam się w serial Designated Survivor i chce skończyć zanim urodzę (pewnie nie po ludzku, źle i w ogóle karygodnie), bo później to wiadomo jak jest. Zamarancza nie podpasowały wam Befado? U nas to jedyne kapcie, które możemy kupować w ciemno i bez mierzenia.

2017-10-30 08:27

No właśnie genialny wątek na poprawę humoru :) i też mi za Was i za siebie wstyd! Nie jestem w stanie spojrzeć na siebie w lustro więc dziś będę rozczochrana, nieumalowana i nie umyje zębów, bo nad umywalką jest lustro... ehh jak żyć Panie premierze... Kasiu jak noc? Nasz ostatnio każda kiepska więc wiem co czujesz.. :( No tak tydzień do porodu to faktycznie można tu znaleźć rozrywkę :D Masterchef też oglądałam. Lubię to.. i też miałam ciasto więc nie kusilo.. Dziś muszę odesłać kapcie. Zamówiłam małemu Befado i co... zawysokie ma podbicie :(

2017-10-30 07:45

Ja tam nie lubie tortow wiec mi sie nie zaxhcialo na szczescie. Ale przez mojego meza to na kolacje robilam nalesniki z dzemem bo smaka mi narobil. A to na noc niezbyt zdrowe. Dobrze ze to 19 dopiero byla. Lina ciastka nie znam ale jesli cos jest kajmakowe to musi byc mega slodkie. :-D. Fajnie tak wejsc na taki watek i sie wkoncu usmiechnac dziewczyny:-)

2017-10-30 06:16

Ja tez oglądałam mastershefa co prawda juz w nocy na tvn player bo nie moglam spać:-D na szczęście tym razem trafili idealnie z konkurencja bo ciastko w tym dniu już jadlam i byli taaaak slodkie, ze tej slodyczy to mi chyba na tydzień starczy, a może znacie to ciasto karpatka kajmakowa od grycana :-P zjadlam pol malego kawalka i dalej nie dalam rady.

2017-10-30 06:12

Dzień dobry dziewczyny. Ja jak na razie noce przesypiam , właśnie nakarmiłam małą i odłożyłam i wszyscy domownicy oprócz mnie, słodko śpią ;) Mam dobrze wiedzieć, że trójka kiepska. Kasia S. i jak minęła noc , ząbkowanie to temat który obecnie jest jeszcze przede mną;) Wczoraj również oglądałam masterszefa ale później pożałowałam szybko ponieważ tak mi się zachciało torta ;)

2017-10-30 00:34

Kasia jak słodko No oczywiście my niedouczone glupiutkie dajemy się krzywdzic bo jesteśmy naiwne i oczywiście pojęcia nie mamy o ustawach które weszły w życie choć jeszvze nawet nikt za nimi nie głosowal musimy się douczyć przecież bo zadna z nas nie jest taka genialna jak koleżanka..... a tak poważnie erisia chyba u księdza prowadzi ciążę. A nic o sobie nie chxe powiedzieć bo boi się. I w sumie nie dziwie się skoro ma taki styl wypowiedzi to i nic o sobie nie powie aby nie być narażona na krytykę przecież krytyka tak boli a już szczególnie jak ktoś tak samo nie myśli jak erisia....

2017-10-29 23:34

Oj my glupiutkie jesteśmy nie douczone, nie znamy się, doświadczenia mamy zero i zamiast słuchać i się uczyć to jedna idzie na obiad z przyjaciółmi druga ogląda film z mężem, trzecia o zgrozo Masterchefa, czwarta je kolacje z mężem a ja zamawiałam na allegro jakieś głupoty do domu. Wstyd mi za siebie i zarazem za Was kochane. Do ustaw mamuśki! Ustaw które już są w życiu a jednak dopiero wejdą. :) Ja już przestałam odpisywać na zaczepki i prawdę mówiąc zastanawiam się gdzie koleżanka prowadzi ciąże bo chyba nie u nie douczonego idioty ginekologa, poród nie będzie odbierała głupia położna a już na pewno nie w Polsce. Na tym kończę wywody i zabieram się za ustawy. :) Śpijcie dobrze Mamuśki i oby dzieci nam dały pospać. Mój młody budzi się co chwilę dzisiaj....niech żyje cudowne ząbkowanie.