Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2331 Wątki)

Pierwsze oznaki ciąży - poznaj je!

Data utworzenia : 2018-04-08 22:12 | Ostatni komentarz 2024-01-25 14:20

Konto usunięte

79548 Odsłony
985 Komentarze

Starasz się o dziecko i od kilku dni czujesz się inaczej niż zwykle? Masz przeczucie, że Wasza rodzina się powiększy? Podpowiadamy, jakie zmiany w organizmie mogą zwiastować wczesną ciążę.

2023-03-10 14:05

A powiedzcie czy Luteina wpływa na wynik testu ciążowego i beta hcg gdybym chciała zrobić za kilka dni? Bo czytałam różne opinie..

2023-03-09 21:10

Właśnie przez badanie chciałam się dowiedzieć co mi jest jeśli to nie ciąża...myślę że te testy już były wiarygodne na tym etapie ale całkowitej pewności nie mam. A ta ginekolog brak słów..podejście nieprofesjonalne. Ten ból zaczął promieniować trochę w stronę pleców..nie wiem sama może to faktycznie coś bardziej  w stronę kamieni..

2023-03-09 20:58

Może jakaś torbiel i stąd bóle podbrzusza? 

Ja też miałam bóle podbrzusza podczas owulacji, czasami były nawet gorsze niż podczas okresu :/

2023-03-09 20:17

Myśle ze powinnaś podejść do tego na spokojnie , od stresu tez mogą być bóle podbrzusza i tak jak justys pisze przy owulacji tez , ja miałam dość sile bóle jak była owulacja . 
Poczekaj do planowanej miesiączki , jeżeli się pojawi to znaczy ze raczej to nie ciąża . 

I proponuje tez może skonsultować się z innym ginekologiem , bo przy takich sytuacjach to powinien zbadać i zrobić usg dopochwowe a ta gin u której byłaś tak naprawdę nie zrobiła najważniejszych  rzeczy . 

Ja poszłam do gin w 4 tyg i już mówił ze widać ze coś się zamknęło i ze będzie ciąża , także nawet na wczesnym etapie można coś powiedzieć ;) 

2023-03-09 18:37

Tak ale pierwsza miesiączka była 8 dni po stosunku.. test robiłam w 10,14,20 i 25 dniu. Negatywne bez cienia 2 kreski

2023-03-09 18:34

Wydaje mi się,  że skoro po pierwszej miesiączce wynik był negatywny to po drugiej też będzie. Jednak dla pewności lepiej zaczekaj i zrob test. Podbrzusze może boleć też w trakcie owulacji. Do tego stres może ma wpływ...

2023-03-09 18:23

Shwarzsie też miałaś takie objawy? I okazało się że nie byłaś w ciąży..w tamtym roku byłam w szpitalu z atakiem kolki nerkowej może te bóle podbrzusza są związane z jakimś nawrotem kamieni..ale ta niewiedza jest straszna i to czekanie. Czy możliwe jest żeby po 25 dniach test jeszcze nic nie wykrył? Nie mam doświadczenia z testami bo robiłam je tylko w pierwszej ciąży jak okres nie przyszedł ale wtedy się staraliśmy. Jak zrobiłam test i poszłam do gina to już był 5 tydzień dlatego nie wiem po jakim czasie testy coś naprawdę wykazują. Na jakim etapie..

2023-03-09 14:23

Czasami tak jest, dokładnie jak mówi Twój mąż - wiem z autopsji :)

tak jak dziewczyny piszą, poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki, wiem, ze to trudne ale nic innego póki co zrobić nie można :)