Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82135 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-08-19 16:40

Tak żadnej łzy :-/ tez wiem że to chodzi o to że chce być blisko mnie bo wystarczy że podejde siąde obok czy wezmę ja na kolana to już po wszystkim . Dziś ze zrobieniem obiadu to totalna masakra ale nie zawsze ma takie dni. Na szczęście. Syba napewno zakup taki to dobre rozwiązanie jak się jednak chce wszystko robić z dzieckiem ja latam po mieszkaniu albo z fotelikim albo wcześniej z bujaczkiem.

2015-08-19 16:18

Dlatego ja mocno zastanawiam się nad zakupem chusty. Dla naszych dzieci jesteśmy całym światem wiec nic dziwnego ze chcą byc blisko nas.

2015-08-19 15:12

Aga też już staram się robić wszystko z nim.. tam gdzie ide, zabieram go ze sobą.czasem już go przenosze w bujaczku żeby go cały czas nie przekładać.. poprpstu on mnie musi non stop widzieć i najlepiej być tak z mały kroczek ode mnie i mam cały czas na niego patrzeć albo brać na ręce. Mam nadzieje że to tylko jakiś przejściowy okres że to minie bo ja nawet dpmu posprzątać nie umiem ..

2015-08-19 14:40

AmiAga żadna łza? Moja okazuje swoje niezadowolenie całą sobą razem ze łzami:) Ewa co do płaczu wymuszonego to tłumaczę to trochę inaczej że jest to płacz bo ona potrzebuje być blisko ciebie. Jest mi lepiej gdy tak do tego podchodzę bo z tego co czytałam to takie dzieci jeszcze nie manipulują ani nie wymuszają. W każdym razie pranie wyciągamy z pralki razem, wieszam jedną ręką;) prasuję akurat jak śpi bo nie da rady tego robić razem:) I wierzcie że jak ją zostawię na chwilę samą wtedy kiedy akurat chciała być ze mną to będzie płacz potem łzy a potem się położy bo z tej histerii nie będzie panowała nad równowagą i zaczyna się pisk z płaczem;) a sąsiedzi słyszą;)))

2015-08-19 12:58

Też mam dość jak widze że jego płacz jest wymuszany.. i nie wiem co robić żeby przestał.. bo ja na prawde nie moge nic w domu zrobić i położyć go bo od razu jest ryk

2015-08-19 12:56

No tak jest moją to się normalnie na mnie patrzy piszczy, żadna łza nie leci a jak wezmę ma ręce to szczęśliwa po swojemu gada, ale czasem mam wrażenie że wyjdę z siebie przez to jej zachowania.....

2015-08-19 12:52

Aga mój też tak piszczy, okna pootwierane zaraz też sąsiedzi się zlecą co ja temu dziecku robie.. a on już owija mnie wokół palca.

2015-08-19 12:46

Ja to już widzę po swojej im starsza jest tym bardzej chce wymusić na mnie coś płaczem, to że nie chce leżeć w wózku, leżaczki, łóżeczku czy siedzęc w foteliku to wsztstko już jest manipulacja gdzes o tym czytałam i się sprawdza mamy w domu mała terrorystke i dyktatorem.... Ewa nie widzę nic złego w takim zachowaniu czy to twoim czy też Agi sama też tak robię i powtarzam sobie "do cholery przeciesz nic jej się nie dzieje tym" tylko najgorszy jest przezazliwy pisk, tak moje dziecko nauczyło się już piszczes i nie wiem co tam sąsiedzi sobie myślą jeśli to słychać, ale naprawdę czasem nie nie moge zrobić bo się w kółko drze.....