Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82163 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-09-25 10:15

Jak to jest, że niektóre szpitale dają jeszcze pudełka rózowe bądź niebieskie na wyjście? I tak jak u Roxi wszystko na pobyt w szpitalu, a inne nic? Czy to ni ten sam NFZ? :P

2015-09-25 00:00

U mnie w szpitalu dla dziecka nie trzeba przynosic absolutnie nic,ani pampersów ani chusteczek ani tym bardziej ubranek bo wszystko oni dają. trzeba tylko na wyjście ubranka ale to już można tacie naszykowac w domu co by bidulek nie szukał i nie zawracał nam głowy przez telefon jakie ubranka :) najlepiej przygotować 2 zestawy na ciepłe dni i na zimne :D

2015-09-24 23:43

Dlatego dobrze wcześniej wybrać szpital i dowiedzieć się jak w nim jest. Internet to skarbnica wiedzy, a na stronie szpitala też powinna być informacja, co rodząca powinna zabrać ze sobą. My mamy łóżeczko turystyczne i nie mam problemu ze szczebelkami. Nasz wiercipięta szaleje w nim podczas snu i o nic się nie obija. Jestem zadowolona, że właśnie takie kupiliśmy.

2015-09-24 19:11

Co szpital to obyczaj i w każdym trzeba się dowiedzieć samemu.

2015-09-24 19:08

Gosia no jasne ze nie wypisza mi dziecka ze szpitalnymi ubrankami. Chodzi mi tylko o to ze dzieciaczki ubieranie i przebierane w szpitalne ubranka i pranie tam. Swoje dopiero przed wpisem przebierać. Jedyny własny rożek jeśli ktoś preferuje i kosmetyki dla bobasa :)

2015-09-24 19:00

Nawet nie wiedziałam że w niektórych szpitalach nie można mieć swoich ubranek dla dziecka. Ja musiałam mieć wszystko od ubranek po mydełko dla dziecka i dla siebie też sztućce szklanek itd.

2015-09-24 18:38

Gosia ale te ubranka do szpitala może wziąć tata; ) Tak samo ubrania i buty dla mamy; ) Ja tak zostawiłam mężowi w domu torbę, by mi ją przywiózł jak będę wypisywana. Leżała na foteliku samochodowym, który oczywiście też nas odbierając samochodem, musiał wziąć. W torbie był kombinezon i czapeczka (rodziłam w lutym), dla mnie ubrania, kurtka i buty, bo umówiliśmy się, że jak zostanę w szpitalu to on weźmie, by nie gracić sobie miejsca w szafce. My mieliśmy super wypasioną karuzelę z fp przy Starszaku ale gdy zrobił się starszy i zaczął się przemieszczać w łóżeczku to ona cała się nad nim trzęsła - sprzedałam i kupiłam tiny love turystyczną i to był fajny wybór, bo z ławością ją zawsze sobie montowałam. Baldachim też mieliśmy ale ze względu na położenie łóżeczka i to krótko. Przy młodszym baldachim też mieliśmy ale na początku, bo tak jest strasznie zimno i dzięki niemu w łóżeczku nie ciągnęło; ))

2015-09-24 13:35

...no tak ale raczej w szpitalnych ubrankach Ci je nie wypiszą. :D