Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82165 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-09-26 10:31

Prywatne kubki i sztućce też mnie intrygują. Dobrze że talerzy i pościeli nie trzeba swoich zabierać...

2015-09-26 00:23

Samantka tak to pamiatkowe body Jestem skarbem Czestochowy dla chlopcow w kolorystyce niebieskej dla dziewczynk rozowej :)

2015-09-25 22:52

Jak pierwszy raz usłyszałam czy tez przeczytałam gdzieś o zabieraniu swojego papieru toaletowego do szpitala to myślałam, że to żart. Przecież on jest wszędzie - w każej toalecie w pracy, w szkole, na dworcach, stacjach benzybacjach, no gdziekolwiek jest toaleta. A w niektórych szpitalach trzeba mieć swój. U nas musiałam mieć wszystko dla synka (ubrania/pampersy), swoją koszulę do porodu. Czyli wydaje mi się normalnie w miarę. Nie musiałam mieć własnego kubka, sztućców, papieru. Podkłady poporodowe każda dostawała paczkę a jak się skonczyły to były w szafie i można było sobie z niej brać. A majtek zabraniają nakładać ani normalnych, ani siateczkowych, więc oczywiście ich nie było. (położne przymykały oko, ale jak był obchód to obowiązkowo pościągać) Syba1991 - tak, mam normalny materac, tak jak do łóżeczka drewnianego.

2015-09-25 20:26

Syba to jest bez porównania; ) Tam każdy skakał nade mną jak na jajkiem; D Fakt, że niemal do końca ogromne ryzyko zatrucia było bagatelizowane mimo fatalnych wyników badań no ale w porę była podjęta interwencja, zostałam w szpitalu. Tam czułam się jak w hotelu; D Samo cc też ekstra i nie tylko ja mam takie zdanie na temat porodów tam i dla mojej koleżanki, która przy pierwszym porodzie z braku postępu też miała cc i była bardzo zadowolona, że nikt na siłę jej porodu nie przedłużał. Po porodzie to nie mogłam się nadziwić dbałości o świeżo upieczoną mamę i by ta cała obecność w szpitalu z dzidziusiem była czymś w miarę normalnym, z pełnym poszanowaniem dla pacjentki i dbałością o każdą sferę życia. Dla mnie oba porody to piekło a niebo.. Przykro mi to czasem mówić no ale niestety to jest prawda, że w Polsce bardzo dużo brakuje by wejść na standardy światowe.. No ale wszystko idzie w dobrym kierunku, ja cały czas mam na to oko; ) Przede wszystkim to u lekarzy musi się zmienić podejście, że to pacjent jest ważniejszy nie pieniądz.. Lenka to body fajna sprawa - ono jest z jakimś napisem reklamującym miasto?

2015-09-25 20:09

Roxi -komuna. Kiedyś z zakładów pracy przynosiło sie do domu co sie dało i niektórym tak zostało do dzisiaj

2015-09-25 19:39

Wiecie własnie jak to jest: czemu położne to traktują jak swoje ? przecież to nie jest z ich kieszeni,nie one za to płaca :/ na prawdę dziwi mnie to podejście ! przecież na to są przeznaczone pieniądze dla nas i naszych dzieci,my za to co miesiąc opłacamy składki...Na prawdę przydałaby się jakaś kontrola w szpitalu,bo to jest nienormalne że tak powiem :/ rzeczy na stanie są a one żałują. Nie wiem czy to potem sprzedają czy biorą dla siebie ale nie powinno tak byc...

2015-09-25 19:12

Ja tez musiałam się prosić o podkłady na łóżko szpital źle nie wspominam chociaż warunki nie były zbyt dobre ale teraz jest już po remoncie i łazienka w każdej sali, pudełko z próbkami dostałam. Teraz u mnie przy rejestracji dziecka w urzędzie dają body dla dziecka.

2015-09-25 19:09

U mnie tez w szpitalu mieli podkłady itp ale na awaryjne sytuacje. Wyprawka z irlandi rewelacyjna. A który poród oceniasz lepiej ten w Polsce czy Irlandii ?