Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82162 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-09-24 10:18

Ja juz prawie wszystko mam ... juz nie mogę się doczekać mojego maluszka. Jeszcze mamuśka musi sobie kilka rzeczy do szpitala kupić Dowiedziałam się że u nas w szpitalu nie wolno brać swoich ubranek dla dzidziusia na przebranie tylko szpitalne wiec tylko rożek własny jest potrzebny

2015-09-24 09:35

Ja odbyłam się bez karuzeli i baldachimu

2015-09-24 08:38

Dla starszego miałam karuzelę, ale nie była jakoś często stosowana i później bez niej zasypiał :-) baldachimu nigdy nie miałam i nie będę stosowała - nigdy mi się to nie podobało, sama bym się czuła przytłoczona pod takim czyść i nie chciałam też tego fundować dziecku. Baldachim dostałam przy pierwszym dziecku, założyliśmy i od razu go zdjęłam - powiedziałam. I co co piszesz roxi - matko trzeba uważać z takimi rzeczami jak się nie umie tego zamontować to niech się do tego nie zabiera. U was pewni było dobrze zalożóne a i tak spadło... ochraniacze na łożko miałam z jednej strony tam gdzie śnana i też uważam, że nie ma co ich zakładać dookoła bo ogranizają powietrze i dziecko przez nie nie widzi a to to się rozgląda przez szczebelki

2015-09-24 00:26

Samanta masz rację :/ ja nad łóżeczkiem nie wieszałam nic a gdy mały spał w łózeczku to karuzelę ściągałam. Mimo,że w nocy i tak spał ze mną ale za dnia czesto byłam w innym pokoju w kuchni a on w pokoiku sam. Tak samo nie jestem zwolennikiem baldachimu bo dla mnie to tylko ogranicza dostęp powietrza do dziecka i latem dziecko ma parówę w łózeczku przez baldachim i ochraniacz. A z karuzela jednak nie ma żartów,ja miałam z Canpolu i ona miała na cienkich sznurkach zabawki powieszone i jakby spadła na dziecko to obawiam się ze przekręciłoby się 2 razy i mogłoby to się owinać w okół szyi.. Syba ojj takie rzeczy są złośliwe... mi wiele rzeczy z ścian pospadało ,ostatnio spadł mi kalendarz na głowę który wisi tu od początku roku a zerwała sie w nim zawieszka.. i nikt tego kalendarza niei ruszał bo młody jeszcze nie sięga do niego :/

2015-09-23 18:44

Samantka mój synek bez karuzeli by nie zasnął :) Chodź nie wiem w jaki sposób mogłaby ona spać na niego, bynajmniej ta co ja mam.

2015-09-23 17:31

U mojej znajomej karuzela w nocy spadła na dziecko - mimo, że była porządnie przykręcona to jednak. Były łzy, oczywiście pogotowie i skończyło się na szczęście na guzie ale tyle ile rodzice przeżyli strachu razem z dzieckiem to chyba nikomu tego nie życzę.. Do dziś każdemu tą historię opowiadają i mówią, że nad łóżeczkiem nie wieszać nawet żadnych obrazów czy pluszowych literek, bo to też nigdy nie wiadomo czy w nocy nie spadnie.

2015-09-23 16:51

Gdy synek miał ponad roczek i już ściągnęłam ochraniacz włożył nóżkę miedzy szczebelki, strasznie spuchła i nie mógł chodzić, musieliśmy jechać na SOR obyło się tylko na smarowaniu altacetem i na po 2 dniach mógł chodzić ale swoje przeżyliśmy.

2015-09-23 16:11

Ja ochraniacze mam do tej pory ale od strony ściany i drzwi żeby nie było przeciągu a od jednej strony w ogóle nie mam bo pozawijalam żeby widzieć w nocy córkę tak mi po prostu wygodniej i nie boje się o nią bo ja widzę mam cały czas na oku