Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63677 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-13 12:47

najlepiej czytać skład produktów niektóre przerażają i odstraszają i 2 takie same produkty różnej marki a składem strasznie się różnią

Konto usunięte

2017-08-13 08:07

Trzeba dokładnie sprawdzać Skąd pochodzi żywność i czy przypadkiem nie jest to żywność genetycznie modyfikowana

2017-08-12 16:34

Nie chemia, są chodowane w specjalnych foremkach :) Co do owoców i braków zgagi po nich to się nie zgodzę miałam ten zaszczyt zasmakowania pawia o smaku banana i innych owoców i nie polecam ohydne do dziś pamiętam te zgagi po owocach i smaki pawia. Po prostu nie mogłam słodkiego wgl ani nic poza nabiałem bez mies i wędlin tknac przez większość ciąży

2017-08-12 12:46

CO do Japończyków... tyle programów już o nich widzialam, ze nic mnie nie dziwi, przeraża mnie ten kraj i pomysły, nie jestem wszystkim zachwycona co oni tam wyrabiają, na pewno takie arbuzy nie są naturalne, przecież taki kształt trzeba czymś nadać...chemią, nie wiem, i nie jestem przekonana żeby jeść to w ciąży... co do witamin, wiecie co, moja Pani ginekolog mi powiedziała, ze witaminy jak najbardziej trzeba łykać, ale trzeba też uważać, żeby ich nie przedawkować, w okresie wiosna lato, mamy duuuużo świerzych warzyw i w nich mamy najwiecej witamin i zamiast tabletek warto jeść wieeeele różnych owoców i warzyw (oczywiście jak możemy, nie szkodzą nam i nie mamy op nich zgagi)

2017-08-12 12:17

Też chętnie się dowiem czy żółty lepszy czy tak samo smakuje. Mój też tak miał chudy aż w ciąży jak byłam przytył :)

2017-08-12 11:35

To mój mąż nie ma takiego problemu, chudy jest i nic nie chce mu się odłożyć ani szczypta tłuszczyku ;) Nie widziałam arbuza kwadratowego ale po Japończykach to wszystkiego można się spodziewać ;) żółtego arbuza też nie jadłam, a on smakuje jakoś inaczej niż ten tradycyjny?

2017-08-12 09:55

To tak czasem jest że żona w ciąży a mąż ma zachcianki... I obojgu rośnie brzuch, tylko że żona się tego pozbywa po porodzie a mąż nie:-p

2017-08-12 08:29

O mąż też ma zachcianki ? No oni to tyle mają wynalazków aby oszczędzić miejsce że ho ho :) Też żółtego nie jadłam :)