Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63679 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-16 09:19

Współczuję Ci tej sytuacji, że nie możecie wspólnie w pełni przeżywać tego stanu. Ja sobie nie wyobrażam żeby męża nie było teraz przy mnie. W czasie ciąży zdarzył mu się wyjazd na 3 tygodnie to ciężko było przeżyć i mnie bez niego, ale także jemu bo martwił się czy wszystko ok gdy on jest daleko.

2017-08-16 06:15

z tego tytułu, że męża nie mam w PL to te zachcianki i całość bycia w ciąży we dwoje trochę nie łapiemy się w ten kanon, zachcianek i rosnącego brzucha. Tylko ja rosnę i ewentualnie mam ochotę na żelki, ale to zawsze byłam pochłaniaczem żelek :P może za kilka lat, przy kolejnej ciąży będę mogła się wypowiedzieć co do bycia razem w ciąży, wspólnych zachcianek i rosnącego brzuszka :P

2017-08-15 10:35

Własny ogródek prawdę powie w sensie sami wiemy wtedy co jemy bo wiadomo że nie nawozilismy sztucznymi nawozilimi i innymi swinstwami.

2017-08-15 10:33

niestety tak to już bywa super jak ma ktoś działkę lub szklarnię i sam może sobie wyhodować bo wtedy mamy pewność na 100%

2017-08-14 21:22

Ja tak samo nie wierzę w BIO sprzedawane w sklepach. Z opowieści znajomych słyszałam dużo o uprawach typu BIO. Takie prawdziwe ekologiczne to są dwie grządki, specjalnie pod różnego rodzaju kontrole, a reszta uprawy już sypana sztucznościami. Nie mówię, że wszystkie uprawy takie są, ale jak się słyszę tego typu historię to traci się wiarę, że cokolwiek można kupić jeszcze eko czy bio.

2017-08-14 13:13

Ja tam nie znam się aż tak dokładnie ale jakby nie patrzeć już wszystko praktycznie jest GMO więc co to za różnica teraz bio nie jest BIO jak kiedyś. Teraz to można sobie samemu wyhodować bez GMO i BIO inaczej ciężko dostać :)

2017-08-13 13:53

Oczywiście wciągnęłam w sobotę pół arbuza a w nocy 5 razy musiałam wstać na siku. Skutki uboczne takiej przyjemności. Japończycy są genialni w swojej pomysłowości :) Żółty arbuz jest ciut słodszy niż czerwony i nie tak wodnisty. Chociaż ponoć wszystkie odmiany typu żółty arbuz czy żółte pomidory to modyfikacje genetyczne.

2017-08-13 12:51

Tu się zgadzam taki sam produkt inna firma a składy zupełnie inne jeden gorszy od drugiego