Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Pierwszy poród

Data utworzenia : 2014-06-25 11:41 | Ostatni komentarz 2014-10-02 20:12

konto usunięte

8295 Odsłony
40 Komentarze

Witam. Jestem mamą 4 dzieci i zastanawiam się jak wspominacie swój pierwszy poród? Ile miałyście porodów i czy choć jeden był podobny do drugiego? Moje porody były podobne do siebie tylko w dwóch kwestiach. Trwały nie dłużej niż 3 godziny i musiałam dostać kroplówkę na wywołanie porodu. Gdyby nie to, to do dzisiaj chyba chodziłabym w ciąży z pierwszym dzieckiem hahahahaha Proszę podzielcie się swoimi wspomnieniami. Pozdrawiam

2014-07-08 09:39

Ja oba porodu wspominam milo. Pierwszy silami natury trwal tylko 15 minut. A drugi przez cc wogole nie plnowany z nienacka na zwyklej wizycie lekarskiej. Bardzo szybko doszlam do siebie nawet lekarz byl w szoku.

2014-07-08 07:16

Moje pierwsze dziecko urodziło się przez cc ,,, Cesarka była zaplanowana ale przed terminem odeszło mi wody ,,,wszystko działo sie tak szybko i w zasadzie nie wiedziałam czego mogę się spodziewać wiec nie było tak żle . Drugi poród wspominam gorzej ,,,2 tyg przez cc leżałam w szpitalu na podtrzymanie ciąży ,, dziecko było bardzo małe a poród był blisko ,, nie wiedziałam do końca jaką metodą odbędzie się poród ,,miałam wskazania do cc ale w szpitalach bywa różnie ,,, pobyt w szpitalu ,,,wiadomość o małej wadze dziecka i wiedzą o tym co mnie czeka ..wpłynęła na to , że drugi poród bardziej mnie stresował i gorzej go wspominam ,,

2014-07-07 20:10

Ja jednak miałam tak ja większość kobiet. Drugi poród był krótszy, ale nie mogę powiedzieć, że łatwiejszy. Według mnie przy drugim porodzie odczuwałam większy ból.

2014-07-07 18:43

Ja jeszcze nie mam doświadczenia, ale jak przeczytałam o tym co napisała Beti to pamiętam jak mojej Matuli wszyscy mówili, że II będzie łatwiejszy i szybszy. Mnie rodziła 7 godzin mojego młodszego brata 2 dni..dostała morze oksytocyny a i tak było ciężko..

2014-07-07 13:15

Ja mam dwóch synków i oba porody podobne do siebie były tylko w tym, że trwały 8-9godzin. Będąc w drugiej ciązy kogo bym nie spotkała to każdy mówił, że drugi poród łatwiejszy jest... Jak teraz to słyszę to mam ochotę nakrzyczeć na tą osobę. U mnie poród drugi był dłuższy i boleśniejszy. Przy obu porodach wszystko zaczęło sie w nocy, mniej więcej o tej samej godzinie i nie miałam podawanej kroplówki. A chłopcy stosunkowo drobi się urodzili 3200/56 i 2800/53 o ile dobrze pamiętam :)

2014-07-06 18:39

Ja miesiąc przed porodem byłam w szpitalu ponieważ miałam zatrucie ciążowe. Pewnego wieczora poszłam do łazienki, a tu nagle wody wylały się ze mnie jak z wiadra. Szybko powiedziałam o tym siostrom i przewiozły mnie na salę. Potem jeszcze 14 godzin porodu.

2014-07-06 14:51

Ja rodziłam 1 raz ale bardzo miło wspominam i szczerze powiem że za parę lat chciała bym drugie dziecko :) Bałam się porodu ale poszło gładko gorzej męczące było leżenie w szpitalu i czekanie aż zacznie coś się dziać :)

2014-07-06 14:41

rodziłam pierwszy raz i mam synka. Urodziny obchodzę 1 lutego tak też chciałam by mój synek tak się urodził.. dzień przed urodzinami zaczęłam myć okna wieszać firany.. niestety małemu się nie spieszyło.. w sobotę miałam gości na urodzinach i posiedzieliśmy trochę a już w niedzielę zaczęło od rana coś się dziać.. czułam skurcze które promieniowały dookoła krzyży.. pojechałam jeszcze z mężem na kawę do znajomych.. wróciliśmy do domu i siedziałam z mamą i zaczęłam liczyć minuty między skurczami.. 20 minut.. czekałam dalej.. 15 minut.. 7 minut.. no i stwierdziłam że to chyba dzisiaj pojadę.. wykąpałam się zamówiliśmy pizze jak ją jadłam skurcze co 5 minut.. no to do męża jedziemy.. zanim wszystko zabraliśmy to w samochodzie miałam skurcze co 3 minuty.. dojechaliśmy do szpitala.. na izbie papierkowe sprawy.. i badanie rozwarcie 8-9cm. około 22 przewieźli mnie na porodówkę.. a już o 00:23 malutki był z nami :) rodziłam naturalnie.. i nie wspominam porodu źle :) myślałam że będzie gorzej z opowiadań innych mam.