Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Pierwszy poród

Data utworzenia : 2014-06-25 11:41 | Ostatni komentarz 2014-10-02 20:12

konto usunięte

8294 Odsłony
40 Komentarze

Witam. Jestem mamą 4 dzieci i zastanawiam się jak wspominacie swój pierwszy poród? Ile miałyście porodów i czy choć jeden był podobny do drugiego? Moje porody były podobne do siebie tylko w dwóch kwestiach. Trwały nie dłużej niż 3 godziny i musiałam dostać kroplówkę na wywołanie porodu. Gdyby nie to, to do dzisiaj chyba chodziłabym w ciąży z pierwszym dzieckiem hahahahaha Proszę podzielcie się swoimi wspomnieniami. Pozdrawiam

2014-10-02 20:12

Ja też od odejścia wód pierwszy raz rodziłam 14 godzin. Ale większość tego czasu po prostu nic nie robiłam, bo niż skurcze się rozkręciły to sporo czasu minęło.

2014-10-02 11:01

Ja rodziłam pierwszy raz i była to dla mnie jedna niewiadoma. Może to lepiej, bo przy następnym porodzie o więcej rzeczy będę się martwiała. ogólnie byłam nastawiona na większy ból i dłuższy poród. Licząc od pierwszego skurczu rodziłam 14 godzin. Przez ten czas rozwiązałam sudoku, obejrzałam film, pogadałam przez telefon z koleżanką, później z mężem, popisałam smsy i dopiero pod koniec przyszedł czas na ból, ale całkiem znośny.

2014-09-02 13:35

Pierwszy wspominam bardzo miło. Przede wszystkim najważniejsze jest nastawienie się na radość z poznania dziecka. CIągle myślałam, że każdy ból przybliża mnie do tego szczęścia, na które tak wyczekuję. Gdybym jechała na porodówkę z myślą, że jadę tam cierpieć to na pewno byłoby mi dużo trudniej. I przede wszystkim mąż bardzo mi pomagał, sama jego obecność, że nie zostałam sama to naprawdę dużo dla mnie znacczyło. Drugi poród był cięższy psychicznie do zniesienia, bo już znałam ten ból ;) ale teraz jestem z siebie dumna!

2014-09-01 17:04

w sumie 14 godzin mojego porodu szybko jak dla mnie minęło, bólu aż tak nie pamietam ale wiesz że strasznie bolało. Najbardziej co mi utkwiło w pamięci to jak lekarz zaraz po urodzeniu dał mi na rece mojego synka, jego malutka dupka mieściła mi się w jednej dłoni. Jak to wspominam to aż łzy mi napływają do oczu

2014-08-03 14:48

Pierwszy poród to tak na prawdę idzie się przysłowiowo na żywca, bo człowiek nie wie co go czeka. Ja wspominam drugi poród jako dłuższy i gorszy

2014-07-27 01:29

Jestem osobą która nie wspomina porodu źle. Poród rodzinny, 4 godz. Dość dobrze mnie traktowali, tylko zszywała mnie jakas mloda lekarka i ciągle pytała lekarza czy dobrze zszywa :p przeżyłam, wiem że niektórzy mieli gorzej rodząc kilkanaście godzin

2014-07-21 14:02

Beata74 ale w następnych wiesz co cie czeka tzn wiesz jak to wszytko wygląda,wiesz jakie to są bóle,a idąc pierwszy raz do porodu nie wiesz tak naprawdę nic oprócz tego co się nasłuchasz czy naczytasz

2014-07-21 11:16

Zgodzę się z Tobą Beata....chodź dwójkę dzieci rodziłam po 4,5 i to po podłączeniu kroplówki to wszystko pozostałe było zupełnie inne chodź byłam pewna że już wiem czego się spodziewać