Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Oparzenie żelazkiem

Data utworzenia : 2014-06-06 08:38 | Ostatni komentarz 2015-02-10 13:29

marcelkag

10994 Odsłony
51 Komentarze

Czy któraś w Was się poparzyła w ciąży? Ja wczoraj podczas prasowania za blisko przyłożyłam brzuch i para mi buchnęła z żelazka. Trochę się wystraszyłam, bo mój synek miał twarz akurat w tym miejscu (tak było na ostatnich dwóch badaniach USG), została delikatna czerwona plamka. Z jednej strony mam świadomość, że dzidzię chroni skóra (kilka warstw), tkanka tłuszczowa, łożysko i wody płodowe a z drugiej mnie to męczy.

2015-02-10 13:29

Dreamland mi pod koniec ciąży już tak wszystko z rąk leciało, że już nawet nie gotowałam. Mój mąż, który wcześniej jajecznicy nawet nie potrafił zrobić, wraz z teściową przejęli większość moich obowiązków. Nie jesteś sama, takie rzeczy zdarzają się częściej, niż można przypuszczać;) Mój mąż do dzisiaj odcedza ziemniaki jak jest w domu, żebym sobie znowu czegoś nie zrobiła:P

2015-02-10 13:22

Ja również się poparzyłam - dokładnie w 6 miesiącu. Oparzyłam sobie rękę na wysokości nadgarstka, również spanikowałam jak marcelkag, w internecie naczytałam się o plamach na skórze dziecka, ale z czasem ochłonęłam i również mam nadzieję, że te plamy to tylko zwykłe mity :) A tak w ogóle to ten post dodał mi otuchy, że nie jestem sama :D W końcu wszyscy wokół powtarzają mi w kółko, że mam na siebie uważać itp, itd., a tu mimo tej uwagi taki mały wypadek... Pozdrawiam wszystkie mamusie ;)

2015-02-10 11:33

Staram się:) Zresztą już prawie o niej zapomniałam :)

2015-02-10 11:32

Musisz byc dobrej mysli :)

2015-02-10 11:31

Ta blizna na udzie jakoś mi nie przeszkadza, bo w mini i tak nie chodzę. Mam jeszcze drugą mniejszą na łydce, a ta już jest brzydsza:/ No niestety, muszę poczekać. Może akurat ten propolis coś mi pomoże :)

2015-02-10 11:21

O kurcze to ogromna. Strasznie wspolczuje. Moze bedzie sie dalo jeszcze z tym cos zrobic na razie musisz byc cierpliwa :)

2015-02-10 11:16

Wiesz co, boję się cokolwiek z tym robić. Mam propolis chociaż nie zawsze pamiętam, żeby ją posmarować. Dopóki karmię nie chcę nic z nią działać, bo nie chcę małej zaszkodzić. Ale coś muszę kiedyś z tym zrobić, bo ta blizna jest wielkości dwóch dużych męskich rozłożonych dłoni...

2015-02-10 11:12

Rikitikitam Mam nadzieje ze plamki zjasnieja po ciazy. Bo za ladnie nie wygladaja. No niestety zlapalam od chrzestniaka :( Przyjechal do nas i nocowal, drugiego dnia okazalo sie ze zaczelo sypac krostki a po trzech tygodniach zlapala mnie goroczka prawie 40 st myslalam ze odplyne i nie dam rady... No a na drugi dzien jak zaczelo mnie sypac tak przez prawie tydzien. Cale szczescie po kontakcie z lekarzem powiedzial ze to najlepszy okres na ospe w ciazy, ze lepiej trafic nie moglam. Kazal siedziec w domu i nie wychodzic nawet na dwor zeby nie przeziebic, no i bron Boze nie szfedac sie po szpitalach ani przychodniach czy aptekach bo jestem teraz narazona na wszystkie zarazki i bakterie. I tak przesiedzialam w domu 3 tyg i nawet nosa nie moglam na dwor wystawic. Asiu ja rozyczke mialam chyba ok 15r zycia :) Takze tez nie tak wczesnie ale przeszlam ja bardzo delikatnie i szybko :) Swinki nie mialam, ospe wlasnie nie dawno przeszlam :) Najgorsze bylo to ze nie molam wziasc niczego na ta goraczke bol glowy czy tez bolace miesnie, no i tego swedzenia nie dalo sie wytrzymac... Maz cala dlonia smarowal mnie cala pudrem w plynie zanim polozylam sie do lozka zebym mogla zasnac :) Chodzilam jak balwanek cala biala :D