Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Pomysły na śniadanie

Data utworzenia : 2013-01-23 10:42 | Ostatni komentarz 2024-10-19 14:25

Konto usunięte

13317 Odsłony
200 Komentarze

Powoli mi się kończą.. No ale od czego mam Was ;) Poza kanapeczkami, jakąś paróweczką macie jakieś pomysły dla prawie już roczniaka?

2013-01-28 07:50

No tak dla trochę starszego,ale to można poczytac tak na przyszłośc:) Kierowałam sie wyborami mojej córki która ma 2 latka

2013-01-27 22:48

dariolka ale to chyba dla starszego dziecka niż roczniaka, ja przynajmniej na razie nie używam patelni, chyba że bez tłuszczu ale i to rzadkość. Kakao też raczej ryzykowne, mocno alergenne. To jest oczywiście wybór każdej z mam. U nas najbardziej sprawdzają się kanapki i to w zasadzie jest wybór malucha nie nasz, on je po prostu najbardziej preferuje, czasem nawet woli suchą bułkę niż cokolwiek innego. Parówek nie podaję wcale, bo sama ich nie jadam już wolę małe kiełbaski. Dobrą alternatywą na śniadanie jest jogurt naturalny, naszemu maluchowi bardzo smakuje taki typu greckiego. Jest gęstszy, więc nie przelewa się z łyżeczki, ma kremową konsystencję i jest pyszny. Można dodać pokrojone owoce.

2013-01-27 19:50

omlet z warzywami np z groszkiem,płatki owsiane z jogurtem naturalnym. można też chleb obtaczać w rozczepanym jajku i na patelnie podsmażyć,potem foremka do ciastek wyciąć kształty i posmarować dżemem. Kaszka manna z dodatkiem dżemu,lub cynamonu. Pasta jajeczna-jajka siekamy w drobną kosteczkę,dodajemy szczypiorek i masełko. Lane kluski na mleku A do picia kakao:)

2013-01-24 22:20

Kanapki i paróweczki to podstawa. My lubimy też jajeczko usmażone na miękko. Moja córka macza sobie w żółtku chlebek i bardzo to lubi

2013-01-23 16:40

jajka w kształcie serca, bałwanek lub miś uformowany z ryżu w zupie mlecznej z twarogu,myszka z jajka. Uczepiłam się tych kształtów :) przepraszam miało byc : bałwanek lub mis uformowany z ryzu w zupie mlecznej, lub z twarogu z rzodkiewką ogórkiem szczypiorkiem . Natłok mysli -klawiatura nie nadąża.

2013-01-23 16:29

płatki na mleku, serek topiony, twaróg, jajecznica, jajko gotowane, nalesniki, bułeczka z dzemem

2013-01-23 13:06

Ja mieszam twarożek ze śmietaną i pokrojonym drobno ogórkiem i taka pastę kładę na kanapkę. Na kanapka czasem robie jakieś słoneczka z sera żółtego. Z jajkiek ostatnio robiłam kaczuszki.a z twarożku bałwanki

2013-01-23 11:23

Ah te śniadania...jajecznica na parze , naleśnik( na mleku modyfikowanym i mące ryżowej lub na kaszce sinlac ) z dżemem , zupa mleczna , twarożek ze szczypiorkiem,