Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Słoiczki czy warzywa?

Data utworzenia : 2018-01-03 21:23 | Ostatni komentarz 2018-02-19 20:07

Kinga666

3094 Odsłony
51 Komentarze

Kochane Mamusie, jutro Natan kończy 5 miesięcy. Jeśli chodzi o rezszerzanie diety wszystko mam w malym palcu ale stoję przed jednym ważnym wyborem i zastanawiam się co wybrałybyście na moim miejscu. Nie mam w okolicy (w odległości 30km od domu) sklepu ze sprawdzoną żywnością a warzyw z pozostalych sklepów obawiam się dać dziecku. Dlaczego? Mąż dorabiał sobie kilka dni przy brokule (na innych polach był także kalafior, marchew i buraki). Powiedział że warzyw to chyba już nigdy nie tknie. Plucie, smarkanie a nawet sikanie prosto w pole.... Czasami trafiam na warzywa np z Włoch ale w sumie nie wiem jak z ich jakością... No i teraz wydaje mi się że najrozsądniej będzie jednak zacząć od słoiczków bo przecież warzywa użyte do ich produkcji przechodzą wiele badań. Konkretnie myślę o Bobovita i Hipp. A Wy co o tym myślicie?

2018-01-04 12:11

Kinga ja na poczatku synkowi podawalam dania ze słoiczków a potem gotowalam mu obiadki. Tylko tak sie przyzwyczail do dań ze sloiczkow że potem nie chętnie jadl to co ugotowalam.Teraz jak córka skończy 6 miesiacy to tez bede chciala podawac zupki ze słoiczka ale tez będę gotować i podawać jej na zmiane.

2018-01-04 11:38

zazwczaj pediatra poleca słoiczki lub ekowarzywa. Ja dawałam słoiczki na poczatku, pozniej gotowałam na zmiane tylko ja mam ekosklep w okolicy. Moim zdaniem mozna dawac sloiczki tylko wiem ze tez sa dzieci ktore jest ciezko pozniej przestawic ze sloiczkow na gotowane obiady.

2018-01-03 22:43

Kinga, jeśli nie masz dostępu do sprawdzonych, ekologicznych warzyw, to moim zdaniem dania w słoiczkach są lepszym rozwiązaniem.