Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Słoiczki czy warzywa?

Data utworzenia : 2018-01-03 21:23 | Ostatni komentarz 2018-02-19 20:07

Kinga666

3095 Odsłony
51 Komentarze

Kochane Mamusie, jutro Natan kończy 5 miesięcy. Jeśli chodzi o rezszerzanie diety wszystko mam w malym palcu ale stoję przed jednym ważnym wyborem i zastanawiam się co wybrałybyście na moim miejscu. Nie mam w okolicy (w odległości 30km od domu) sklepu ze sprawdzoną żywnością a warzyw z pozostalych sklepów obawiam się dać dziecku. Dlaczego? Mąż dorabiał sobie kilka dni przy brokule (na innych polach był także kalafior, marchew i buraki). Powiedział że warzyw to chyba już nigdy nie tknie. Plucie, smarkanie a nawet sikanie prosto w pole.... Czasami trafiam na warzywa np z Włoch ale w sumie nie wiem jak z ich jakością... No i teraz wydaje mi się że najrozsądniej będzie jednak zacząć od słoiczków bo przecież warzywa użyte do ich produkcji przechodzą wiele badań. Konkretnie myślę o Bobovita i Hipp. A Wy co o tym myślicie?

2018-02-19 20:07

Ja osobiście polecam hipp. Powiedzcie mi tylko skąd macie np mięsko? Mleko? Masło i cała resztę jedzonka? Bo kłamać nie będę ale wędliny i mięso kupuje w sprawdzonym mięsnym a warzywa z targu... Nie jest to wszystko ekonomia ani bio... Być może za mało się staram żeby pozyskać produkty.. Być może czas to zmienić...

2018-02-12 21:38

Kinga to faktycznie fajnie Wam idzie to rozszerzanie diety. Jak widać dobrze Ci intuicja podpowiedziała i dobrze, że nie czekałaś z rozszerzaniem :) Oby tak dalej :)

Konto usunięte

2018-02-08 10:59

Kinga, a może na wiosnę sama coś posiejesz/zasadzisz? :) Oczywiście pewnie nie będą to ilości wystarczające, ale zawsze coś.

2018-02-07 20:28

Najbliższy sklep z bio warzywami jest 60km ode mnie. Ale z dietą idzie super. Niedlugo koniec pierwszego miesiaca i wprowadzamy kaszki ;-) Mama_Gratki u nas niestety takich nie ma :-(

Konto usunięte

2018-02-06 18:16

Kinga odwiedzałaś targ/bazar? Często są tam gospodarze, którzy sami uprawiają warzywa/owoce.

2018-02-06 12:10

Kinga, a myślałas, żeby kupić bio warzywa? A jak tam w ogóle idzie rozszerzanie diety?

2018-02-06 11:10

Mana_Gatki nie mam warzyw godnych zaufania żeby podać je dziecku :-(

Konto usunięte

2018-02-03 22:36

Tak tak magros, rosołek ze zblendowaną marchewką/ziemniakiem/burakiem/brokułem. Po to żeby była to papka. Jesli chodzi o mus owocowy, można ugotować jabłko z bananem/gruszką i zblendować. Smakuje i dziecku i mamie.