Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Problem z ubieraniem dziecka.

Data utworzenia : 2017-11-13 09:28 | Ostatni komentarz 2017-12-23 13:10

aga123321

3131 Odsłony
63 Komentarze

Kompletnie nie wiem już jak ubierać swojego maluszka.To moje pierwsze dziecko,nigdy nie miałam styczności z tak małymi dziećmi.Mały ma prawie 2 miesiące. Doradźcie jak ubierać go na spacery w tym okresie.Co założyć z czego zrezygnować. Po wczorajszym spacerze kiedy małego rozbierałam był spocony a martwiłam się ze za lekko go ubrałam.Teraz to już całkowicie się pogubiłam z tym ubieraniem.

2017-11-13 11:54

my na pole też zakładamy body długi rękaw spodnie i skarpety na to kombinezon i czapke, rekawiczki zakładamy dopiero jak jest 0 st, co do spania masz zdodaje zdjecie

2017-11-13 11:43

Do snu zawsze pajacyk, żeby nie miał nic na wierzchu bo dzieci lubią się odkopywać. Teraz na zimę zakupiłam pajace troszkę grubsze, ale nie polarowe bo w polarowych lubią się dzieci pocic

2017-11-13 11:22

Dzięki wielkie .Lola102 napisz jeszcze co zakładasz do snu dziecku?

2017-11-13 11:20

Aga to body już bez kaftanika wystarcza i do tego albo rajtuzy albo spodnie, na to kombinezon i oczywiście czapeczka i rękawiczki ja zakładam i pod szyjka chustecze albo komin. Zawsze biorę ze sobą dodatkowo kocyk żeby przykryć synka jeśli będzie np wietrznie.

2017-11-13 11:19

Natan ma trzy miesiące. Zakładam mu body z długim rękawem, grube skarpetki, spodnie, buciki, czapkę, chustkę/szalik, no i kurteczkę oczywiście :-)

2017-11-13 11:14

Założyłam tak:body z długim rękawem,kaftanik taki cieńszy,rajstopki,cieńsze spodenki,skarpetki i jeszcze na to wszystko kombinezon nie za ciepły taki jesienny.I czapeczka.I jeszcze przykryłam go cienkim kocykiem.I chyba przesadziłam!

2017-11-13 11:01

Ja teraz na mojego 6 miesięcznego synka zakładam: body, rajstopki, spodnie i skarpetki. No i do tego kurtka, czapka i taka chusteczka pod szyję ale takie jesienne, nie zimowe jeszcze. Do tego cienkim kocykiem okrywam nóżki i zakładam oslonke od wózka (do spacerówki bo gondola już za mała). Wczoraj też doszłam do wniosku że koniecznie jakieś cienkie rekawiczki muszę mu też zakładać. W gondoli myślę że trochę cieplej niż w spacerowce. Pamiętaj też że przykrycie czyli jakiś kocyk to tez jest dodatkowa warstwa. A co zalozylas na ten spacer?