Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Chodzenie do kościoła z niemowlakiem

Data utworzenia : 2016-11-09 21:47 | Ostatni komentarz 2016-12-08 19:45

Katarzyna.R

3835 Odsłony
42 Komentarze

Czy zabieranie do kościoła niemowlaczka to dobry pomysł? Nasz synek ma prawie 4 miesiące i odkąd się urodził "chodzi" co tydzień z nami w niedziele do kościoła (zazwyczaj śpi lub się rozgląda ogólnie jest bardzo grzeczny). Czy Wy również zabieracie swoje maleństwa ze sobą? Czy dobrze robimy że uczymy go tego od początku? Czy później również będzie grzeczny jak będzie większy?

2016-11-09 23:53

Uważam ,że to bardzo dobrze,że zabieracie go do kościoła.Tym bardziej,że jest grzeczny. Ja z moją córeczką byłam dopiero ze trzy razy w kościele na mszy (w tym chrzest).Do tego bardzo się zestresowałam,bo pół mszy płakała.Mimo,ze to była msza dla dzieci, to ludzie spoglądali i się dziwili ,dlaczego z tak małym dzieckiem przyszliśmy do kościoła.Nie chcę się denerwować i chcę zaoszczędzić innym niepotrzebnego rozproszenia.A najbardziej zdziwieni byli Ci ,którzy dzieci nie mieli.

2016-11-09 21:55

Kasiu ja nie zabieram mojego maluszka do kościoła ale nie uważam, ze robisz źle widocznie taka macie potrzebę i myślę w tym temacie należy podchodzić według własnych zasad.