Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Zasypianie- metoda stopniowej separacji / powolnego wycofania

Data utworzenia : 2015-11-26 20:54 | Ostatni komentarz 2017-08-04 20:35

domino1401

12359 Odsłony
64 Komentarze

* Czy któraś z Was spotkała się z wymienioną w tytule metodą usypiania dziecka? Stosowała? Sprawdza sie, polecacie? Dla niewtajemniczonych chodzi o to by położyć dziecko w łóżeczku i być obok i trzymać za rękę, głaskać. Po kliku dniach stajemy metr od łóżeczka i po kolejnych kilku dniach znowu. Do momentu aż wyjdziemy z pokoju. Podobno metoda bezstresowa wymagająca dużo czasu i konsekwencji. * Czy korzystałyście z usług Pani Dobranocki- trenera snu???

2017-08-04 20:35

Probowalam czegos takiego ale jak zobaczylam corke meczaca sie placzaca to wyobrazalam sobie ze ona sobie mysli ze mama ja zostawia i ona nie rozumie dlaczego nie moze sie przytulic itp. I obecnie jestem na etapie wchodzenia z corka do jej lozeczka (turystyczne) i tam wspolnie zasypiamy przytulajac sie, corcia nie placze, jest spokojna i w miare szybko zasypia :) moze po jakims czasie sama bedzie chciala usnac a jak nie to nie przeszkadza mi taka metoda usypiania, nie mecze sie, nie nosze , nie bujam i korzystal z tulaskania :)

2017-08-04 20:02

mały na początku usypiał na ękach a potem go odłożyłam i brałam jak marudził jak się uspokajał to odkładałam tak było kilka dni teraz sam zasypia

2017-08-04 11:50

Ja też staram się dużo czytać mojej małej córeczce (6 miesięcy) i dużo też z nią rozmawiam. Niestety nie zawsze to pomaga. Szukałam różnych metod na zasypianie i w tym artykule - http://supermamy.limango.pl/usypiac-dziecko/ zaproponowali, żeby bujać malucha i pomogło. Polecam ten tekst, są też informacje o odżywianiu przed snem i odpowiednich warunkach snu.

2016-04-12 19:26

A moja coreczka jest przyzwyczajona ze po kąpieli czytamy bajke i wtedy zasypia nie ma z tym wiekszego problemu. Czasem trwa to 5 minut a czasem 15 ale dziala. Czytamy tak juz od kąt coreczka miala jakies niecale 2 lata.Teraz troche nam sie to zaburzylo gdy pijawil sie na swie ie synek alegdy tylko sie da czytamy.

2016-03-02 21:47

5 miesięcy ma mój synek :)

2016-03-02 16:24

mój synek od początku zasypiał sam kładłam go po karmieniu włączałam karuzele pogłaskałam małego po policzku buziak na dobranoc i spał jak zaczynał płakać to samo robiłam i takim sposobem mały śpi do dziś :)

2016-03-02 15:43

Marta-1989 a ile dokładnie ma Twój maluszek?

2016-03-01 23:24

Mi narazie nie przeszkadza jedna pobudka w nocy ale na przyszłość lepiej wiedzieć....