Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Data utworzenia : 2015-04-27 14:53 | Ostatni komentarz 2020-09-02 15:45

Weronika -1980

47789 Odsłony
1381 Komentarze

Mamy, szukam jakiegoś sprawdzonego działania na pobudzenie laktacji.. Czy korzystałyście z jakiś preparatów? Czytałam coś o karmi, ale nie chce nawet odrobiny alkoholu. Może chodzi o jakiś składnik karmi?? Proszę o pomoc :/

2015-06-04 15:19

Najwazniejsze jest żeby w momencie wystąpienia kryzysu nie poddawać się, tylko dalej karmić piersią

2015-06-04 15:16

Mi na laktację pomogła herbatka fix z herbapolu oraz częste przystawianie malucha na zmianę do piersi. Tak mi się rozkręciła, że w pewnym momencie mały nie był w stanie opróżniać piersi do konca i zrobił mi się lekki zastój, ale poradziłam sonie laktatorem i okładami z kapusty plus ciepły prysznic i masaż piersi. Teraz karmię bez problemu, laktacja unormowana, nie używam laktatora, mały je co 1,5 h. Dajemy radę. Najważniejsze to się nie poddawać przy karmieniu, małe kryzysy zaliczyliśmy też, ale to tzw skoki rozwojowe co kilka tygodni się zdarzają, gdzie dziecko wisi całe dnie na piersi i nie może się najeść. Trzezba przetrwać :-)

2015-06-03 21:45

Polecam picie galaretek owocowych. Orzeźwiają; gaszą pragnienie oraz dostarczają wody.

2015-06-03 21:04

Kupiłam i piję ten preparat mam nadzieję, że efekty się pojawią niebawem - femaltiker. Jutro mam zamiar cały dzień przystawiać synka co dwie godziny lub ściągać laktatorem. Zobaczymy jaki będzie efekt. Wody i innych płynów staram sie pić jak najwięcej.

2015-06-03 17:19

Nie wiem, czy są faktycznie takie dni, ale wiem, że położne mówią o nich. Też piłam Femaltiker i mi pomógł, piłam dwa razy dzinnie. Teraz jak problem z laktacją to wypiję po dwa dziennie z dwa dni, i wszystko się poprawia. Do tego jeszcze więcej śpię i staram się nie stresować, pić dużo wody i jak najczęściej karmić małą.

2015-06-03 17:09

Ja również jestem za NATURALNYMI sposobami. Moją córkę starałam się jak najczęściej przystawiać do piersi. I to daje najlepsze efekty. Staram się pić dużo. Ok 3l dziennie(soki i woda) Ograniczyłam również herbatę. Piję tylko jedną dziennie. Zamiast niej piję herbatkę koperkową dla dzieci. Bardzo dobrze wpływa na laktację SŁÓD JĘCZMIENNY. Ale to nie oznacza że powinnyśmy pic piwo. Są preparaty zawierające słód jęczmienny takie jak np. Farmaltiker. Wypróbowałam tez. piłam rano i w południe.

2015-06-02 07:31

Mi mówiła tak położna, że są takie dni kryzysowe po porodzie które występują w 7 -14-21 dobie.

2015-06-01 19:49

Nie ma takich dni kryzysowych. Są tylko dni, w których maluszek zaczyna potrezbować więcej mleka ( skok rozwojowy ). Wtedy absolutnie nie można się poddawać, trzeba jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi i jeśli jest taka potrzeba trzeba leżeć z nim nawet cały dzień i przystawiać. Fajnym sposobem na pobudzenie laktacji jest też korzystanie z laktatora oprócz karmienia.