Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Mały ciągle na piersi...

Data utworzenia : 2016-03-01 07:00 | Ostatni komentarz 2016-11-02 18:30

marysiad

4822 Odsłony
70 Komentarze

Witam, mam pytanie karmie maluszka tylko piersią. Skończył miesiąc a On od jakiś dwóch dni ciągle by siedział przy piersi. Nie wiem co robić, ponieważ w nocy również przyssany jest do niej. Proszę o radę .

2016-03-01 15:18

To normalne - przechodzi skok rozwojowy i je dużo. A jeżeli tylko leży przy piersi i nie ciągnie to daj smoka.

2016-03-01 14:39

Nic się nie martw to normalne ja tez tak miałam z moją córcia, przeszło po 3 miesiącu . Ciesz sie bliskością ze swoją dzidzia

2016-03-01 12:10

Zgadzam się z przedmówczyniami. Nie bez powodu mówi się o pierwszych 3 miesiącach życia dziecka jako o czwartym trymestrze - potrzeba bycia jak najbliżej, tak jak w brzuszku mamy, ciągła bliskość i zaspakajanie. Pamiętam, że przy pierwszym dziecku "karmiliśmy" się piersią ok 1,5h, tak naprawdę chodziło o kontakt. Też zastanawiam się, jak to teraz będzie, kiedy urodzę drugie dziecko, jeżeli chodzi o poziom poświęcanej uwagi starszemu. Myślę, że może podczas karmienia będę czytać im książeczkę itp.

2016-03-01 08:46

Dziękuje Wam bardzo dziewczynki.. Mam nadzieje że mu to minie bo mam jeszcze jednego synka 3,5 letniego i też potrzebuje uwagi :)

2016-03-01 08:36

Marysiad, a może to jakiś skok rozwojowy? :) A może po prostu ten typ tak ma? :) Mój starszy synuś był wytrawnym ssaczkiem i przez pierwsze 4 miesiące cały czas "wisiał na piersi". Przeczekaj ten okres, może za kilka dni sytuacja się unormuje :) Zapraszam Cię do zapoznania się z podobnym wątkiem: http://lovi.pl/pl/forum/2/1216/1

2016-03-01 08:31

Może maluszek potrzebuje po prostu Twojej bliskości? Dzieci często chcą być blisko mamy, wtedy czują się bezpieczne. Na pewno jest to dla Ciebie męczące, ale myślę, że po pewnym czasie to minie. Spróbuj podać maleństwu smoczek. Dzidziuś skończył już miesiąc, więc smoczek nie powinien zaburzyć odruchu ssania. Możesz spróbować podać odciągnięty pokarm z butelki ze smoczkiem dynamicznym. Zobaczysz ile maluszek zjada i czy wystarcza mu Twoje mleczko, bo być może jest głodny. Najlepiej też systematycznie sprawdzać przyrosty wagi.