Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1596 Wątki)

Przepiśnik

Data utworzenia : 2016-11-17 14:12 | Ostatni komentarz 2022-01-07 21:08

Konto usunięte

28137 Odsłony
1330 Komentarze

Będziemy tu dodawać przepisy na ciasta, muffinki, obiady, co tylko chcecie! :) ----- Tutaj drogie mamy inspirujemy się nawzajem, propozycjami prostymi, wytrawnymi lub po prostu improwizacjami obiadowymi - dlatego że nie ma nic gorszego od stania przed otwartą lodówką z myślą "co ja mam ugotować jak wszystko już było?" ;) ----- Szukam wypróbowanego przepisu na flaki wołowe, wołowo-wieprzowe. Jeżeli macie sprawdzone przez was to podrzućcie.

2014-02-26 13:57

my jednak klopsiki mielone z serem do tego ziemniaczki i buraczki. Ja mam fajny przepis na grzanki ( jesli mamy czerstwy chlebek - SUPER ) Chlebek / bulki / bagietka pomidor czosnek bazylia sól pieprz i cukier do smaku odrobina oliwy pokrojone pomidory w kostke(obrane) mieszamy z czosnkiem przecisnietym przez praske i bazylia, doprawiamy sola , pieprzem , odrobina cukru i oliwa , nakladamy na gorace kanapki..( mozna podac na cieplo i wstawic je na doslownie 2-3 min do piekarnika ( jesli mamy mozzarelle mozemy w cieniutkie paski pokroic i polozyc pod pomidorki ) pieczone ziemniaki ziemniaki gesty jogurt naturalny sol , pieprz , oliwa przecisniety przez praske czosnek duzo swiezego koperku odrobina szczypiorku natka pietruszki i jak ktoś chce moze w baaardzo drobna doslownie najmniejsza jak sie da dosteczke pokroic ogóreczka kiszonego albo świezego jak kto woli wszystko razem polaczyc i wstawic do lodówki aby sie mocno schlodzilo , ziemniaki ugotowac na poltwardo( osolone lekko) , przekroic na pol , owinac od str skórki folia aluminiowa widelcem porobic dziurki , jak juz beda miekkie wyjac i od razu podawac z zimnym dipem :)

2014-02-26 12:54

ja dzis tez tani obiad robię bo makaron ze szpinakiem Szpinak na mleku gotuję, dodaje czosnek pieprz i serek topiony śmietankowy, czasem 2-3 plasterki sera zóltego zwykłego albo jak mam większy budżet to po fetę i mozzarelle biegnę i jest. Najlepszy jest szpinak z ogródka, ale niestety dziś będzie mrożony ze sklepu, a dzieciakom zrobię szpinak z królikiem i ziemniaczkiem

2014-02-26 12:52

podzielę się czymś szybkim jak goście przychodzą, u mnie zawsze wszyscy się zajadają, chociaż ja już szczerze się przejadłam tym;) to krakersy plus do nich ser (ser starty + czosnek 2-3 zabki, majonez, jogurt naturalny, pieprz, kukurydza z puszki- wymieszać razem i gotowe nakłądamy na krakers)jako przystawka sie sprawdza, a często w sklepach można za parę groszy kupić te tzw dupki serów.

2014-02-26 11:47

Więc zaczynam cykl szybki i pożywnych obiadów za malutkie pieniądze..; ) Dzisiaj zapraszam na makaron z sosem serowo-brokułowym; ) Potrzebne Nam będą: * saszetka Fix Knorr 4 sery z brokułami (ok. 2,50zł) * śmietana 12 lub 18 % (ok. 1 zł) * makaron rurki lub świderki (ok. 3 zł) * brokuł (obecnie ok. 2-3zł) Robimy sos serowy wg. wskazówek na opakowaniu. Oddzielnie gotujemy brokuł podzielony na różyczki oraz oddzielnie makaron według wskazówek na opakowaniu. Po odcedzeniu do garnka z makaronem wrzucamy również brokuł a na to zalewamy to wszystko sosem i mieszamy : ) Tadam!; )) Szybko, smacznie i kolorowo a dla Naszego smyka możemy podać ugotowany brokuł oddzielnie; ) Jeżeli mamy większy budżet to możemy urozmaicić potrawę dodając przy gotowaniu do sosu, pokrojony w kostkę ser (wtedy sos ma intensywniejszy smak) a na koniec przy mieszaniu dorzucić zeszkloną wcześniej na masełku czerwoną, pokrojoną w kostkę, paprykę; )

2014-02-26 10:02

A ja chyba strzelę placki ziemniaczane z sosem jakimś. Znów mi szkoda czasu na stanie przy garach, bo wiosna za oknem, ehh :)

2014-02-26 09:26

Ja chyba dzis tez nalesniki zrobie ...

2014-02-26 08:40

Ogórkowa i naleśniki z serkiem i malinkami

2014-02-26 07:03

u nas niestety zupy nie wchodza w gre...robie czasem pomidorowa bo uwielbiamy ale do tego musi byc piers albo pieczone ziemniaki ... wczoraj fryty , schabik i surówka z pekinki , kacper gotowany schab z kasza gryczana i marchewka ..powiem wam ze pomimo duzej ilosci kaszy zjadł ze smakiem